PNL, aproape de explozie. Quintus se declara AFECTAT de declaratiile lui Munteanu

politica

Presedintele de onoare al PNL Mircea Ionescu Quintus a declarat, duminica, pentru Mediafax, ca in primul Birou Permanent al PNL, de fata cu Marian Munteanu, isi va spune parerea cu privire la acuzatia pe care acesta i-a adus-o lui I. G. Duca pe care l-a numit „asasin”.

„Opinia mea (despre acuzatiile pe care Marian Munteanu i le-a adus lui I. G. Duca-n.r.) o sa o spun in Biroul Permanent National, de fata cu Marian Munteanu. Orice apreciere neadevarata si jignitoare la adresa lui Duca afecteaza partidul, iar pe mine ma afecteaza in mod special pentru ca eu l-am cunoscut si am vorbit la dezvelirea bustului sau, acum 70 de ani. Orice observatie o sa o fac in BPN”, a declarat presedintele de onoare al PNL Mircea Ionescu Quintus.

Seniorul liberal a afirmat ca l-a cunoscut personal pe I. G. Duca si ca acesta a fost „cel mai adevarat liberal (…), un mare roman si martir al PNL”.

„Tatal meu si alaturi de el si eu o vreme am avut niste relatii extraordinare cu cel mai bun si cel mai adevarat liberal din cati am cunoscut noi. Un liberal mai valoros decat Duca nu se putea inchipui in partidul nostru. Un mare liberal, un mare roman si martir al PNL. In ultimii 10-15 ani nu am lipsit niciodata la comemorarea care se facea in 29 decembrie, pe peronul Garii Sinaia (locul unde fostul premier a fost asasinat de legionari, in 1933-n.r). Asa mi-am exprimat eu pretuirea fara seama fata de acest mare roman, liberal si martir”, a mai spus presedintele de onoarea al PNL.

Fostul premier Petre Roman a declarat, dumnica, pentru Mediafax, ca luarile de pozitie ale lui Marian Munteanu arata „simpatia foarte puternica” a acestuia pentru miscarea legionara, afirmand ca, intr- un articol din 1994, Munteanu il numeste pe I. G. Duca, figura emblematica a PNL, „asasin”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: