PNL chiar merge pana la capat cu alegerile in doua tururi, indiferent de amenintarile PSD. Anunt hotarat

politica

Vicepremierul Raluca Turcan a anuntat, luni, dupa sedinta conducerii PNL ca liberalii vor merge pana la capat cu introducerea de alegeri in doua tururi la localele din 2020.

„PNL ramane consecvent. Avem proiectul de lege si vom sustine proiectul in Parlament. Daca Parlamentul cu majoritatea nou creata nu reuseste sa avanseze acest proiect de lege, vom lua in calcul si alte masuri”, a spus Raluca Turcan, intrebata daca PNL ia in calcul asumarea raspunderii Guvernului pentru Legea pentru alegerea primarilor in doua tururi de scrutin.

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat duminica seara ca PSD va depune motiune de cenzura daca Guvernul Orban isi asuma raspunderea pe alegerile locale in doua tururi.

„Este incorecta discutia privind alegerile in doua tururi, sa schimbi regulile in timpul jocului. Putem sa discutam pentru 2024. Daca vor depune asumare pentru alegerile in doua tururi, categoric vom depune motiunea de cenzura. Am vazut ca UDMR nu sustine alegerile in doua tururi”, a declarat Ciolacu la Antena 3.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, joi seara, ca alegerile locale in doua tururi pot fi introduse si prin ordonanta de urgenta.

„Aceasta discutie se poarta, stiu din sursa sigura, si in Guvern si in PNL. Este decizia Guvernului daca va da ordonanta sau isi va asuma raspunderea. Este posibila orice varianta: lege, asumare, ordonanta de urgenta”, a declarat, joi, Iohannis.
advertisement

Presedintele a subliniat inca o data ca isi doreste ca primarii sa fie alesi in doua tururi de scrutin.

„Optiunea mea e clara: doua tururi la primari si alegerea presedintilor de CJ din randul consilierilor judeteni”, a mai spus presedintele.

PSD si UDMR se impotrivesc vehement ca primarii sa fie alesi in doua tururi. Coloana vertebrala a PSD este formata in principal din primari, pentru multi dintre ei alegeruile in doua tururi fiind un pericol mortal.

Mai mult despre: ,


Comentarii: