PNL ii strica vacanta Adinei Florea. Sah la PSD, liberalii forteaza in Parlament desfiintarea Sectiei Speciale

politica

PNL solicita convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului in perioada 26-30 august pentru clarificarea statutului unor proiecte legislative discutate in ultima perioada, printre care abrogarea recursului compensatoriu si desfiintarea sectiei speciale de investigare a magistratilor.

„PNL solicita convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului in perioada 26-30 August. In contextul actual, este imperativ ca pana la inceperea sesiunii ordinare sa fie clarificat statutul unor proiecte aflate in Parlamentul Romaniei, dar care au fost vehement ignorate de majoritatea toxica PSD-ALDE”, a transmis, luni, la Parlament, liderul deputatilor PNL, Raluca Turcan, citata de Mediafax.

Liberalii solicita introducerea pe ordinea de zi a urmatoarelor proiecte, in concordanta cu regulamentul Camerei Deputatilor si a Constitutiei:

„- Abrogarea recursului compensatoriu, in urma caruia un numar alarmant de 19000 de infractori au iesit din inchisorile Romaniei. Multi dintre acestia au recidivat deja si s-au intors in spatele gratiilor. Si mai multi insa sunt in continuare in libertate si reprezinta un pericol real pentru cetateni.

– Desfiintarea sectiei speciale de investigare a magistratilor. Aceasta sectie este doar un mijloc politic prin care actuala coalitie de guvernare incearca sa politizeze si sa subjuge justitia, afectatand astfel independenta actului de justitie
– Abrogarea Ordonantei 51/2019 care scoate transportul rutier interjudetean de persoane din sfera serviciilor publice. Aceasta Ordonanta a fost atacata inclusiv de Avocatul Poporului la Curtea Constitutionala care a intarit faptul ca transporturile rutiere de persoane sunt si trebuie sa ramana in continuare servicii publice
– Respingerea OUG 114 – Ordonanta lacomiei PSD- ADLE care a aruncat in aer cursul leu/euro, care a saracit populatia, care a blocat creditarea si a saracit investitorii;
– Respingerea Legii privind amnistia si gratierea, ascunsa la Comisia Juridica si care poate oricand sa loveasca din nou, in favoarea infractorilor”, conform deputatului liberal.

Mai mult despre:


Comentarii: