PNL-ist in varsta de 19 ani: „Actuala conducere a PNL este o rusine! Romania are nevoie si de tineri care spun adevarul verde in fata, fara frica, voci libere! Nu doar de baroni si oameni ai serviciilor”

politica

Sergiu Senciuc, un membru PNL in varsta de 19 ani, a dat publicitatii un mesaj de revolta fata de cum actioneaza actuala conducere a PNL. „Spun raspicat si fara teama ca actuala conducere a PNL este o rusine! Romania are nevoie si de tineri care spun adevarul verde in fata, fara frica, voci libere! Nu doar de baroni si oameni ai serviciilor”, scrie tanarul.

„Daca mai exista ceva care ma face sa fiu membru PNL dupa mascarada din 25 septembrie 2021, este respectul fata de istoria partidului si munca pe care am depus-o la construirea unei organizatii de la zero, in plina pandemie si intr-o guvernare dur criticata.

Desi sunt un simplu pusti de 19 ani care s-a inscris in PNL in ziua in care a devenit major, actualmente membru platitor de cotizatii, spun raspicat si fara teama ca actuala conducere a PNL este o rusine!

Florin Citu, un fost detinut in SUA, a fost ‘ales’ (intre ghilimele pentru ca pana si dumnealui stie ca nu reprezinta dorinta majoritatii membrilor PNL), presedinte (cu litera mica deoarece si dumnealui stie ca este depasit de situatie), iar drept secretar general avem un fost PSD-ist. O mica, dar dureroasa sinteza a noilor nostri lideri.

Daca privim sondajele, vom observa cum PNL a scazut enorm de mult, iar cota de increde a premierului demis prin motiune de cenzura se afla la 3 metri sub pamant. Aceasta este realitatea, realitate dorita de anumite personaje din interiorul partidului, sa ne intelegem. Apropo, si PDL a fost mancat din interior de o gasca de acoperiti supusi unui ordin suprem. La fel si PNTCD.

Acum, tinta este PNL, iar pentru a reusi daramarea celui mai longeviv partid politic din Romania si inclusiv Uniunea Europeana, au nevoie de lideri slabi, de marionete. Sa nu cunoasca baza partidului, sa nu aiba fler, nici retorica, nici carisma. Usor de condusi de la spate.

Nu imi este frica sa-mi confrunt conducerea partidului. Nu sunt legat intr-o functie publica, nu traiesc din politica si nici nu am semnat vreodata un compromis. Sunt om liber. De aceea, va marturisesc ca sunt plin de pace cand scriu aceste adevaruri amare, chiar sub amenintarea de a fi exclus din partid. Treaba lor daca vor proceda astfel, vor avea doar de pierdut.

Insa daca tot se auto-numesc liberali, desi nu-i cred, imi vor respecta dreptul la libera exprimare in interiorul partidului, asa-i frumos. Asa a fost in PNL-ul condus de Ludovic Orban! Omul pe care foarte multi il regretam, se stie! Romania are nevoie si de tineri care spun adevarul verde in fata, fara frica, voci libere! Nu doar de baroni si oameni ai serviciilor!”, a scris Senciuc pe Facebook.

Fostul presedinte al PNL, Ludovic Orban, i-a indicat marti, ca potentiali candidati PNL pentru functia de premier, pe Ilie Bolojan, Siegfried Muresan si Violeta Alexandru. El a mentionat ca Dacian Ciolos nu are nicio sansa sa ajunga premier intrucat niciun alt partid nu il sustine.

„Daca nu ma vor pe mine, au de ales. E Ilie Bolojan, e un om cu experienta administrativa si guvernamentala foarte vasta, il au la dispozitie pe Siegfried Muresan, care este un om foarte apreciat, cel mai influent europarlamentar roman de la Bruxelles. Au posibilitati de a desemna foarte multi oameni de calitate, Violeta Alexandru daca doriti.

Trebuie sa fii cu ochelari de cal, orb, sunt foarte multi oameni decenti, seriosi, care ar putea sa gestioneze functia de premier”, a declarat Orban la Parlament.

Orban a vorbit din nou de formarea unui nou partid liberal.

„E de noaptea mintii, parca cineva le-a spalat creierele, se duc ca orbetii inspre prapastie. (…) Gasca aflata la butoane in PNL actioneaza impotriva interesului Romaniei. Cand sunt convins ca nu mai exista nicio sansa de a reface PNL, sunt pregatit sa imi asum raspunderea de a asigutra o reprezentare cinstita, onesta, loiala catre toti cetatetnii romani care cred in ideile si valorile liberale”, a mai spus Orban despre actualii lideri ai PNL.

Orban a sustinut ca desemnarea lui Ciolos este o „cacealma”.

„Din pacate, decizia de ieri a presedintelui este mai degraba o cacealma care nu numai ca nu are ca obiectiv solutionare crizei, are ca efect prelungirea si adancirea crizei politice si guevrnamnetale.

Este evident pentru orice om ca in ciuda bunelor intentii ale USR si ale lui Dacian Ciolos, desemnarea lui Ciolos nu tine cont de principiul loialitatii constitutionale si de faptul ca desemnarea trebuie sa se faca in persoana unui premier care sa aiba sansa de a obtine o majoritate.

Va spun de acum ca nici PNL nici ale formatiuni nu vor sustine investirea unui Guvern Ciolos. Ciolos nu are nicio sansa sa formeze o majoritate.

In trei luni, prin actiunea lui Iohannis si a grupului demolator din PNL,  toata munca miilor de primari, de consilieri locali si judeteni a fost facuta praf. PNL s-a prabusit in sondaje si este acum inamicul public al cetatenilor romani. Iohannis s-a prabusit in incredere, orice om care intra pe pagina de Facebook a presedintelui vede care este starea de spirit. Cineva va trebui sa dea socoteala pentru ca a dat foc la tara, pentru ca Romania si romanii au fost lasati fara aparare in fata pandemiei, in fata gravelor probleme economice, se intanrzie in mod nepermis accesul la fondurile PNRR

Fac un apel la presedintele Iohannis sa revina cu picioarele pe pamant, sa renunte la ambitii personale si jocuri politicianiste, sa inteleaga ca Romania are nevoie de un guvern stabil”, a subliniat Orban.

Mai mult despre:

Comentarii: