politica

PNL-istul interceptat de DNA cand se ruga de Drula sa nu-i dea afara oamenii: „USR a fost nociv pentru judetul Galati, nu mai putem tolera incompetenta crasa care ii caracterizeaza pe usr-isti”

Deputatul PNL George Stanga, presedinte al PNL Galati, sustine ca USR a fost nociv pentru judetul Galati, iar eliberarea din functii a celor de la USR reprezinta o gura de aer pentru multe administratii locale. Stanga a fost interceptat de DNA in timp ce incerca sa intervina pe langa Catalin Drula pentru a-i pastra in functii pe sefii Asociatiei Romane de Salvare a Vietilor Omenesti pe Mare si Administratiei Fluviale a Dunarii de Jos Galati.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de George Stanga, „incompetenta” fostului prefect USR Gabriel Panaitescu a facut ca 21 de localitati din judetul Galati afectate de inundatiile ce au avut loc in aceasta vara sa nu primeasca bani din Fondul de Interventie pentru judetele afectate de calamitatile naturale. El nu ar fi depus nicio solicitare pentru alocarea de fonduri, iar din acest motiv, Galatiul nu s-a regasit pe lista judetelor care au primit sprijin financiar de la guvern.

„In ciuda cererilor depuse de administratiile locale afectate de inundatii, habarnistul Panaitescu nu a urmat procedura si nu a transmis solicitarile catre Guvern pentru alocarea de fonduri pentru refacerea drumurilor, podetelor sau a altor obiective calamitate. Pana acum, am preferat sa dam dovada de maturitate politica si am facut compromisul de a nu-i trage de urechi pe cei de la USR pentru greselile pe care le-au tot facut, dar nu mai putem tolera incompetenta crasa care ii caracterizeaza pe usr-isti, mai ales ca acest fapt ii afecteaza direct pe galateni. USR a fost nociv pentru judetul Galati. Singura decizie buna pentru romani pe care a luat-o USR a fost sa plece de la guvernare”, a declarat George Stanga, citat .

George Stanga si presedintele Consiliului Judetean Prahova, Iulian Dumitrescu, au fost inregistrati de procurorii DNA in biroul ministrului Transporturilor in timp ce ii cereau lui Catalin Drula sa ii pastreze in functie pe sefii Asociatiei Romane de Salvare a Vietilor Omenesti pe Mare si Administratiei Fluviale a Dunarii de Jos Galati, dupa cum rezulta din propunerea de arestare preventiva transmisa de procurorii DNA Tribunalului Constanta.

Procurorii arata in propunerea de arestare ca deputatul Stanga voia sa demonstreze ca are influenta politica pentru a castiga astfel conducerea PNL Galati.

„As vrea sa te rog frumos sa imi prelungesti mandatele celor doi directori…, sunt luna asta amandoua si la AFDJ si la APDM si principalul lucru, ti-o spun din tot sufletul, pentru mine este rationamentul politic, ca eu am alegeri interne in partid si nu mi-ar conveni sa…, adica nu zic ca as pierde alegerile la Galati, dar nici un as avea o situatie foarte confortabila daca mi-as pierde oamenii de acolo”, i-a spus Stanga lui Drula.

„Domnule ministru, fac ce vrei tu! Ajuta-ma cu asta 4 luni. Tine-mi-i patru luni si dupa aia iti promit ca nu mai vin pe la tine pentru ei. Faci tu ce consideri”, s-a mai rugat Stanga de Drula ulterior.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Seful diplomatiei americane, Antony Blinken, face astazi o vizita-surpriza in Ucraina, pentru a da asigurari privind ajutorul SUA

Seful diplomatiei americane, Antony Blinken, a sosit marti dimineata la Kiev pentru o vizita surpriza…

7 minute ago

Portugalia nu mai este o problema pentru Europa. Ce poate invata Romania de la o tara care a cunoscut si ea un exod masiv al tinerilor

La zece ani de la plecarea "barbatilor in negru" - managerii internationali ai Comisiei Europene,…

12 ore ago

Primarul Vlad Oprea, declaratii halucinante: „Locuim trei familii in casa de 1.000 mp: eu, mama si o verisoara”. Nu mai stie cate locuinte are pe numele lui

Primarul din Sinaia, Vlad Oprea, a facut declaratii halucinante, luni seara, la Realitatea Plus, incercand…

8 ore ago

Un sofer roman de tir a murit in Belgia dupa ce un capac de canal aruncat de pe un pod a intrat prin parbriz. Cinci belgieni au fost retinuti

Cinci belgieni, dintre care doi minori, au fost arestati si urmeaza sa ajunga in fata…

8 ore ago

Japonia isi protejeaza frumusetile naturii. Cei care doresc sa urce pe Muntele Fuji vor trebui sa se inregistreze in avans

Prefectura Yamanashi din centrul Japoniei a anuntat lansarea unui sistem online care va reglementa numarul…

9 ore ago