politica

PNL nu va vota rectificarea bugetara: E o mare minciuna

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat, sambata, la Sibiu, ca liberalii nu vor vota rectificarea bugetara pentru ca nu au votat nici Legea bugetului de stat pentru 2018 si afirma ca rectificarea este „o mare minciuna”.

Liderul liberalilor a fost intrebat, sambata, la Sibiu, daca PNL va vota rectificarea bugetara si a negat.

„Nu am votat nici Legea bugetului de stat. Cu siguranta, actuala rectificare bugetara este o mare minciuna. Nu ai cum sa prevezi cheltuieli mai mari, in conditiile in care tu ai incasat sub planul pe care ti l-ai facut in materie de venituri ale bugetului de stat. Aceasta rectificare este o rectificare mincinoasa, care nu rezolva niciuna dintre marile probleme ale bugetului”, a spus Orban, citat de News.ro.

Acesta a explicat ca cea mai mare dintre probleme este lipsa banilor pentru autoritatile locale care risca sa ramanam fara banii de salarii si de cofinantare a proiectelor, ceea ce va duce la pierderea de fonduri europene.

„Prima si cea mai importanta problema este aceea de a reda autoritatilor locale banii care au fost furati prin transferul contributiilor si prin legea bugetului de stat. (…) Conform calculelor noastre, este necesara o suma de 5 miliarde, adica exact suma pe care au pierdut-o autoritatile locale la nivel national ca urmare legii bugetului de stat si ca urmare a OUG 79 privind transferul contributiilor si reducerea impozitului pe venit.

Solicitam Guvernului sa isi respecte programul de guvernare si sa asigure transferul integral al impozitului pe venit ca sursa de venit pentru autoritatile locale. Intr-un procent de 62 – 64 la suta direct pentru localitati, 18 – 20% pentru consiliile judetene, restul prin impartirea pe formula pentru asigurarea cheltuielirlor de functionare a autoritatilor locale. In cazul in care nu vor face acest lucru, foarte multe primarii vor ramane si fara bani de salarii, vor ramane fara cofinantarile necesare pentru proiecte europene si e posibil sa pierdem foarte multe fonduri europene ca urmare a faptului ca autoritatile locale nu o sa mai aiba banii necesari pentru cofinantari si foarte multe proiecte de investiti care pot sa imbunatateasca viata locuitorilor din aceste localitati vor fi sistate ca urmare a jefuirii literalmente a autoritatilor locale”, a mai spus Ludovic Orban.

Liderii liberali s-au reunit, vineri si sambata, la Sibiu, in sedinta Biroului Executiv. La discutii a aperticipat, vineri seara, si presedintele Klaus Iohannis.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

Vicepremierul Neacsu i-a pacalit pe angajatii Guvernului, acestia anunta ca greva continua: „Nu s-a intamplat ce a promis”

Angajatii din Aparatul de lucru al Guvernului Romaniei anuntat ca greva japoneza continua. El il…

14 minute ago

Jurnalista Adina Florea acuza ca a fost violata de Razvan Baltaretu, fost redactor-sef Vice: „Azi sunt suficient de puternica sa o spun”

Jurnalista Adina Florea l-a acuzat, public, marti, pe Razvan Baltaretu, fost redactor sef al revistei…

2 minute ago

Un tanar din Bacau, salvat in extremis dupa ce a fost muscat de o vipera

Duminica, 19 mai 2024 la Centrul Primiri Urgente (CPU) al Spitalului Municipal Roman a fost…

56 de minute ago

O „furtuna seismica” a lovit supervulcanul Campi Flegrei – este cel mai puternic cutremur inregistrat in sudul Italiei in ultimii 40 de ani

Un cutremur cu magnitudinea 4,4 pe scara Richter a lovit luni seara supervulcanul Campi Flegrei…

O oră ago

Caz neverosimul in Mehedinti: un profesor si un paznic de la DGASPC, arestati dupa ce ar fi violat sapte copii institutionalizati

Un instructor pentru educatie al Centrului Scolar pentru Educatie Incluziva „Constantin Pufan” si un paznic…

O oră ago