PNL, reactie dura fata de planurile PSD de a da o „lovitura de stat”: „Vor sa rezolve toate nefacutele din aceasta tara si sa ne rupa complet de partenerii nostri internationali”

politica

Liderul deputatilor PNL, Raluca Turcan, a declarat miercuri ca o suspendare din functie a presedintelui Klaus Iohannis initiata de PSD ar insemna o lovitura de stat.

„Ultima gaselnita a lui Liviu Dragnea din comportamentul de tip crima organizata este cea a amenintarii cu suspendarea presedintelui. Din nefericire, daca Liviu Dragnea isi duce la final acest plan nu face decat sa puna pe masa o lovitura de stat, intrucat Constitutia Romaniei prevede foarte clar ca, daca presedintele Romaniei ar fi suspendat, atunci trebuie finalizata aceasta procedura prin referendum organizat in 30 de zile. Planul lui Liviu Dragnea de a-l suspenda pe presedinte, de a pune un presedinte interimar in acea perioada de 30 de zile in care sa rezolve toate nefacutele din aceasta tara si sa ne rupa complet de partenerii nostri internationali, ar insemna de fapt o lovitura de stat, o decizie in afara Constitutiei si in afara deciziilor anterioare si jurisprudentei CCR”, a spus Turcan, la Parlament, citata de Agerpres.

Ea a afirmat ca nu este surprinsa de gandirea „diabolica” a liderilor PSD privind suspendarea sefului statului pe motiv de inalta tradare.

„Florin Iordache nu este altceva decat unealta lui Liviu Dragnea, Florin Iordache executa ceea ce Liviu Dragnea dicteaza. Ca sa poti sa-l acuzi pe presedinte de inalta tradare inseamna sa controlezi sistemul de justitie, inseamna sa-ti duci la final tot planul diabolic pe care PSD l-a inceput din prima zi a guvernarii incepand cu Ordonanta 13. Este clar ca la acest plan diabolic ei au lucrat din momentul in care au primit votul atator oameni. Asadar, o gandire diabolica nu ma surprinde, insa reusita unui plan diabolic ar insemna intai si intai doborarea tuturor institutiilor statului roman, controlul politic asupra tuturor reperelor democratice din statul roman si scoaterea Romaniei de pe fagasul european. Vreau sa cred ca nu poate sa duca Liviu Dragnea si, implicit, Florin Iordache acest plan la bun sfarsit”, a aratat deputatul PNL.

Raluca Turcan a facut un apel la parlamentari sa priveasca momentul motiunii de cenzura ca „o sansa, ca o obligatie de interes national” pentru Romania.

„Odata daramat acest Guvern care face mult rau, si Liviu Dragnea va pleca acasa, acolo unde ii este locul, departe de banii publici”, a mai spus liberala.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: