PNL se da batut in fata lui Ciolacu: „Ne va da afara ministrii de la Justitie si Dezvoltare daca nu avizam ordonanta pe alegerile prezidentiale” – Surse

politica

mentionari, online, PSD, PNL, USR

Surse de la varful PNL au dezvaluit pentru aktual24.ro pozitia cu care liderii PNL se vor prezenta in fata liderilor PSD in cadrul sedintiei de coalitie care va avea loc miercuri.

Vor fi cel putin doua teme fierbinti de discutie: amanarea alegerile prezidentiale pentru luna decembrie, solicitata de PNL, si eventuala stabilire a unui candidat comun la Presedintia Romaniei.

In privinta primului subiect, liderii PNL anunta ca nu se vor impotrivi daca Marcel Ciolacu va insista ca alegerile prezidentiale sa aiba loc in septembrie.

„Daca vor alegeri in septembrie, nu vom bloca. Nu avem cum, fiindca ne sanctioneaza electoratul ca distrugem discursul de ‘stabilitate’.

Predoiu nu va bloca ordonanta pe alegeri. Sa zicem ca el si cu ministrii avizatori de la Justitie si Dezvoltare blocheaza. Asta inseamna ca Ciolacu ii va da afara din Guvern si nu putem ajunge intr-o astfel criza.

Ciolacu vrea neaparat in septembrie fiindca atunci sunt pensiile si poate profita. Desi am dat si noi pensii, noi nu ne putem agata de acest motiv ca sa ne promovam, fiindca avem alt tip de electorat

Noi incercam sa impingem spre final de an alegerile, dar nu ne vom opune daca nu se poate”, au mentionat sursele pentru aktual24.ro.

In ce priveste prezidentialele, PNL nu are de gand sa cedeze. „Nu e inchisa situatia cu prezidentialele. Inca nu e exclus sa avem candidat comun, asta doar daca il sustine PSD pe Ciuca”, au precizat sursele din PNL.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: