PNL si PMP vor sa anuleze birul platit de Dragnea si Tariceanu la UDMR pentru instalarea lui Dancila in functia de premier

politica

Un grup de 50 de parlamentari PNL si 16 parlamentari PMP au atacat, marti, la Curtea Constitutionala (CCR) legea privind infiintarea Liceului Romano-Catolic din Targu-Mures. Presedintele executiv al PMP Eugen Tomac a afirmat ca infiintarea liceului reprezinta „ambitiile Ungariei de a-i umili pe romani in anul Centenarului”, iar deputatul PNL Florin Roman a sustinut ca aceasta lege „deschide o cutie a Pandorei”.

„In anul Centenarului cred ca trebuie sa discutam despre lucruri care ne unesc, care reprezinta tot ceea ce este solid si de perspectiva pentru toti cetatenii Romaniei. Consideram ca minoritatile sunt o bogatie pentru aceasta tara, insa, atunci cand se trece linia rosie, trebuie sa actionam. Decizia aberanta a PSD si a celorlalti sateliti de a sustine un demers care nu are nimic in comun cu revendicarile unei minoritati din Romania trebuie sanctionate”, a declarat Tomac.

El sustine ca exista temei de neconstitutionalitate in aceasta lege si critica „ambitiile Ungariei de a-i umili pe romani in anul Centenarului”.

”Asta este motivul pentru care astazi am contestat la CCR, impreuna cu colegii din PNL, legea privind infiintarea Liceului Teologic Romano-Catolic din Targu-Mures. Consideram ca exista suficient temei de neconstitutionalitate in aceasta lege si credem ca ambitiile Ungariei de a-i umili pe romani in anul Centenarului trebuie reduse, nu incurajate. Acest troc politic trebuie condamnat (…) Credem ca, dincolo de obiective politice, exista interesul national cu care nu trebuie sa ne jucam si noi am actionat in acest sens”, a continuat Tomac, conform News.ro.

De asemenea, deputatul PNL Florin Roman a sustinut ca legea este „profund neconstitutionala”, aceasta deschizand „o cutie a Pandorei”. Roman a afirmat ca acest liceu este un „tain” pe care majoritatea PSD-ALDE l-a platit UDMR pentru a sustine deciziile lor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: ,


loading...

Comentarii: