PNL si USR PLUS ar putea finaliza in aceste zile negocierile pentru Bucuresti. Anuntul lui Dan Barna

politica

Presedintele USR, Dan Barna, a anuntat vineri ca la sfarsitul acestei saptamani va avea o intalnire cu liderul PNL, Ludovic Orban, pentru a discuta despre candidati comuni la primariile de sector din Bucuresti in perspectiva alegerilor locale din septembrie.

Intrebat daca i-a raspuns Ludovic Orban la telefon, Barna a spus ca dialogul a fost redeschis.

„Da. La scurt timp dupa informala din cursul saptamanii, adica la cateva minute dupa aceea, dialogul a fost redeschis. Vom avea o intalnire la finalul acestei saptamani si sper sa facem pasii inainte necesari pentru Bucuresti, pentru ca, din punctul nostru de vedere, suntem relativ aproape de a gasi o solutie prin care sa reusim sa punem in spatele candidatului comun, Nicusor Dan, candidati unici. Ar fi un lucru valoros si necesar pentru Bucuresti si, din aceasta perspectiva, zilele urmatoare sunt critice, as spune, pentru gasirea acestei solutii.

Asteptam ca PNL sa se decida daca isi doresc sa mearga pe aceasta cale a unor candidaturi comune sau o alta posibilitate care poate sa existe: fiecare dintre noi, Alianta USR PLUS si PNL, sa isi prezinte propriii candidati. Toate scenariile sunt pe masa in momentul acesta”, a declarat Barna la evenimentul de lansare a candidatului Aliantei USR PLUS, Madalina Scurtu, pentru Primaria orasului Otopeni.

Presedintele USR a mentionat ca saptamana viitoare, in functie de rezultatele dialogului cu PNL, „vor fi luate niste decizii” cu privire la candidatii de la Bucuresti pentru alegerile locale.

„E foarte clar. A inceput strangerea de semnaturi, e foarte clar ca nu mai putem sta intr-o incertitudine care e paguboasa si, din punctul nostru de vedere, descurajanta pentru electoratul din Bucuresti. Asta este si pozitia pe care o vom avea in discutiile de la finalul saptamanii. Trebuie luata o decizie, indiferent care ar fi aceasta, in functie de rezultatul intalnirii cu PNL si cu domnul Orban. Evident, saptamana viitoare vor fi luate niste decizii”, a subliniat Barna.

Acesta a reiterat ca USR PLUS nu renunta, in negocieri, la principiul integritatii candidatilor unici.

„Am fost foarte clari inca de la prima intalnire pe care am avut-o cu PNL. Conditiile pe care USR PLUS le-a pus pentru perspectiva de a putea pune in spatele lui Nicusor Dan sase oameni este ca acesti oameni sa fie integri si competenti. Sunt cele doua criterii fundamental obligatorii. Atat timp cat vom avea pe masa candidati cu probleme de integritate cunoscute, evident ca nu vom putea sustine astfel de candidati. Aici nu e niciun fel de discutie. In rest, orice se poate discuta, dar principiul integritatii candidatilor, principiul ca acesti candidati sa nu fie recuperati de la PSD, cum sunt mai multe situatii din tara, este un principiu pe care nu il putem negocia”, a afirmat liderul USR.

Mai mult despre: ,

Comentarii: