PNL si USR PLUS au stabilit candidatii pentru Bucuresti. Partidul lui Basescu a fost lasat deoparte

politica

Forurile statutare de conducere ale USR si PNL urmeaza sa valideze sambata candidatii partidelor pentru primariile de sector. Astfel, USR ar urma sa primeasca sectoarele 1 si 2, PLUS – Sectorul 4, iar PNL va avea candidati la primariile sectoarele 3, 5 si 6, au declarat surse politice, pentru News.ro.

Clotilde Armand va fi candidatul USR la Primaria Sectorului 1, iar Radu Mihaiu la Primaria Sectorului 2. Din partea PLUS, la Sectorul 4 va candida Simona Spataru, conform surselor citate.

Sursele politice au mai spus, pentru News.ro, ca PNL inca nu a decis pe cine va nominaliza la Primaria Sectorului 3, insa pentru Primaria Sectorului 5 il are candidat pe Cristian Bacanu, iar pentru cea a Sectorului 6 pe Ciprian Ciucu.

Initial pentru Sectorul 3 candida Ana Ciceala (USR), insa in urma negocierilor celor doua partide, va fi un candidat liberal.

Citeste si: PMP anunta ca Basescu va candida pentru Primaria Capitalei. Si Turcescu intra in cursa pentru o primarie de sector

Ana Ciceala i-a reprosat lui Dan Barna ca a facut negocieri cu Ludovic Orban pentru a fi pus un alt candidat la Primaria Sectorului 3, fara sa informeze Biroul National al partidului. In replica, Dan Barna s-a rastit la Ana Ciceala si i-a spus sa inceteze cu ipocrizia, potrivit unei inregistrari audio a unei sedinte a USR prezentata de PS News.

Biroul Permanent National al PNL se va reuni sambata de la ora 09.00 pentru a valida candidatii la alegerile locale din 27 septembrie.

„Am discutat mai multe subiecte. In primul rand am luat decizia de convoca Biroul Politic National al PNL sambata dimineata pentru a definitiva toate candidaturile. De asemenea, pana sambata fiecare filiala judeteana are obligatia de a definitiva candidatii la toate primariile din judetul respectiv. BPN valideaza candidatii la presedintele Consiliului Judetean si la primaria municipiului resedinta de judet”, a anuntat luni Ludovic Orban.

El a explicat ca BPN va valida toate candidaturile inclusiv pentru cele sase judete unde inca mai sunt in desfasurare discutii, precum si pentru sectoarele Capitalei.

Si Biroul National al USR va avea sambata sedinta, de la ora 10.00, pentru a valida din candidatii la alegerile locale.

Liderul USR Dan Barna a afirmat, intr-un interviu acordat luni la Adevarul Live, in legatura cu negocierile pe care le-a avut cu Ludovic Orban privind posibile candidaturi comune la primariile de sector, ca a solicitat sa fie luati in calcul candidati integrii, care nu au legatura cu PSD. El a precizat ca USR nu ar sustine candidatura liberalului Dan Cristian Popescu la Primaria Sectorului 2.

In ceea ce priveste primaria Sectorului 5, Dan Barna a spus ca, indiferent daca va fi candidat al USR-PLUS sau al PNL, USR nu va sustine o candidatura a lui Dan Croitoru (ex-ALDE).

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: