PNL si USR si-au anuntat candidatii pentru posturile de judecatori ai CCR. Insa Dragnea vrea insa sa acapareze tot

politica

PNL si USR au anuntat pe cine propun ca judecatori ai CCR, din partea Parlamentului, in locul lui Stefan Minea si a Simonei-Maya Teodoroiu.

PNL a anuntat ca ii propune pe Daniel Fenechiu si Ioan Cupsa, ambii fiind parlamentari. Daniel Fenechiu este vicepresedinte al Comisiei juridice a Senatului, in timp ce Ioan Cupsa este membru al Comisiei juridice a Camerei Deputatilor.

USR ii propune pe Mircea Ursuta si Stefan Vlad, doi juristi din afara partidului. Ursuta este propus pentru functia de judecator CCR din partea camerei Deputatilor, iar Vlad din partea Senatului. Mircea Ursuta este un avocat care a colaborat cu USR in procesul impotriva companiilor municipale infiintate de Gabriela Firea, este profesor si autor de carti. In ceea ce-l priveste pe Stefan Vlad, acesta este tot avocat, cu experienta in contencios administrativ.

”La Grupul Parlamentar USR am audiat azi cei doi profesionisti care vor fi propunerile noastre pentru CCR. Mircea Ursuta este avocat si doctor in drept, universitar la Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. Nu a fost membru de partid niciodata. Stefan Vlad este avocat cu experienta vasta, specilizat in contencios administrativ, cunoscut pledant si autor de articole de specialitate. Nu a fost membru de partid niciodata. Suntem consecventi cu ideile noastre de reforma la CCR: FARA POLITRUCI LA CCR!”, a scris pe Facebook Vlad Gheorghe, candidat din partea USR la europarlamentare.

Referitor la nominalizarile pentru posturile de magistrat la Curte, Calin Popescu Tariceanu a anuntat, vineri, ca PSD-ALDE va avea o singura nominalizare pentru postul de judector la CCR, in contextul incheierii mandatului magistratului Maya Teodoroiu. Termenul depunerii candidaturilor a fost stabilit pentru luni, potrivit unei decizii a Biroului permanent al Senatului.

Pe 25 aprilie, vicepresedintele Camerei Deputatilor Florin Iordache a anuntat ca PSD va avea doua nominalizari, pana pe 7 mai, pentru postul de judecator al CCR, o propunere fiind facuta de Senat, iar o alta de Camera.

Surse citate de Adevarul afirma ca Dragnea vrea sa-l instaleze la CCR pe judecatorul Cristian Deliorga, un apropiat al Adinei Florea. Pe a doua functie, din partea Senatului, seful PSD ar vrea sa numeasca un fost procuror.

Mandatul judecatoarei Curtii Constitutionale Simona-Maya Teodoroiu expira pe 15 iunie. Aceasta a fost propusa de PSD si aleasa in februarie 2015 de plenul Senatului in calitatea de judecator al CCR in locul lui Toni Grebla, care a demisionat din aceasta functie.

Mandatul magistratului Stefan Minea la CCR expira pe data de 15 iunie. Acesta a fost numit judecator CCR pe 15 iunie 2010.

Comentarii: