„Poate ascunde ceva”. Iohannis scoate in evidenta incompetenta PSD privind absorbtia fondurilor europene. Penala Plumb a sarit ca arsa la Antena 3, atac violent

politica

Presedintele Iohannis a tinut sa atentioneze Guvernul, marti, intr-o declaratie de presa, cu privire la absorbtia extrem de slaba a fondurilor europene. Ministrul Rovana Plumb l-a atacat imediat la Antena 3.

„Vreau sa se inteleaga ca ceea ce urmeaza reprezinta o atentionare pentru Guvernul Romaniei. Noi dispunem de 31,3 miliarde de euro pana in 2020, din care am folosit 4,9 miliarde de euro, din 2014. Aceste date sunt date oficiale atat de pe site-ul CE cat si informatii oficiale de la Guvernul Romaniei. Ultima informare gasita pe un site al Guvernului este din 2 februarie, acum suntem la jumatatea anului. Nu stiu de ce nu publica date la zi, unii vor crede ca poate ascunde ceva sau poate au alta treaba.

Fondurile europene sunt structurate in fondurile de coeziune, pentru dezvoltare, si fondurile pentru a finanta agricultura, dar si altele mai mici. Pentru coeziune putem folosi aproximativ 23 mld de euro. Inca 8 si ceva pentru agricultura. Din 23 miliarde de euro pentru dezvoltarea Romaniei, noi am folosit doar 2,2 miliarde, mai putin de 10%. Aflam inclusiv de la guvernanti, ca rata de contractare, adica proiecte depuse, avem doar pentru 40% din acesti bani. Adica nici pentru jumatate din acesti bani nu avem proiecte depuse.

Atentionarea mea vine in urmatorul sens, Guvernul trebuie sa se ocupe mai mult, sunt bani pe care putem sa-i folosim pentru dezvoltarea Romaniei”, a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Imediat cum presedintele si-a incheiat declaratia, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a intrat in direct la Antena 3, unde l-a atacat violent.

„Iohannis dezinformeaza sau nu stie sa caute date”, a declarat Plumb. Cu toate acestea, ea a confirmat ca datele prezentate de presedinte sunt corecte.

Ea a sustinut ca in 2016, in timpul Guvernarii Ciolos, „nu s-a facut nimic, nimic”, sustinand ca in 2017 Guvernarea PSD a trebuit sa „recupereze”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: