Poate cea mai importanta veste pe care Trump a dat-o Romaniei. In premiera, liderul SUA si-a luat un angajament ferm

news

Presedintele Statelor Unite, Donald Trump, a afirmat explicit vineri angajamentul SUA fata de Articolul 5 al Tratatului Nord Atlantic, prin care toate statele membre sunt solidare cu oricare membru atacat. Trump nu mentionase acest angajament la primul summit NATO la care a participat in mai, la Bruxelles.

La conferinta de presa comuna dupa intalnirea la Casa Alba cu omologul sau roman, Klaus Iohannis, Trump a raspuns a raspuns unei intrebari privind amenintarea reprezentata de Rusia si o eventuala reactie americana la o agresiune militara impotriva unui stat membru NATO: „Angajez Statele Unite si le-am angajat deja, dar angajez Statele Unite fata de Articolul 5, si cu siguranta suntem acolo pentru a apara, si acesta este unul din motivele din care vreau oamenii sa se asigure ca avem o forta foarte, foarte puternica, platind cati bani e nevoie pentru a avea aceasta forta. Dar — da, absolut, as fi angajat fata de articolul 5”.

Intrebarea mentionase ingrijorarile statelor de pe flancul estic al NATO, inclusiv Romania, care „considera Rusia o amenintare la adresa securitatii si pacii in regiune”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: