Poate Opozitia sa se uneasca si sa sustina un singur candidat la Presedintie? Ce raspunde presedintele PMP

politica

Presedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat miercuri, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Bistrita, ca, daca se va reusi crearea unui pol politic anti-PSD cu ajutorul partidelor de opozitie, acest lucru nu inseamna si ca Miscarea Populara il va sustine pe Klaus Iohannis pentru un al doilea mandat de presedinte al Romaniei.

Liderul PMP a enumerat alegerile care pot fi castigate de catre aceasta constructie politica – alegerile europarlamentare din 2019, alegerile locale si alegerile parlamentare din 2020, iar cand i s-a pus in vedere ca a omis alegerile prezidentiale, a raspuns: „La prezidentiale e simplu”.

Intrebat daca acest lucru inseamna ca PMP il va sustine pe Klaus Iohannis pentru al doilea mandat de presedinte al Romaniei, Eugen Tomac a raspuns ca nu asta a vrut sa spuna si ca o astfel de decizie trebuie luata, pana la urma, in interiorul partidului.

„Nu am spus asta (ca PMP il va sustine pe Iohannis la alegerile prezidentiale – n.r.), am spus deocamdata ca singurul lucru care este obligatoriu este sa incepem sa discutam. Daca vom reusi sa fim rationali, sa cream aceasta structura mult mai devreme, vom fi mult mai credibili in ochii romanilor. Daca vom cauta scuze pentru tot felul de chestiuni, atunci si PMP va merge singur in toate celelalte batalii, si la europarlamentare si asa mai departe. (…) Nu ezit nimic, spun doar ce este realist, iar un candidat pentru o functie atat de importanta il decide un partid, nu il decide o persoana, iar eu reprezint un partid, si cand partidul va lua o decizie cu privire la optiunile noastre politice, pe orice constructie, atunci voi fi in masura sa le sustin”, a explicat Tomac.

Eugen Tomac considera ca partidele de opozitie ar trebui sa formeze o alianta sau o coalitie, pentru a castiga toate alegerile, incepand cu anul 2019.

„Daca in mod real vrem sa devenim o alternativa la actuala majoritate, suntem obligati sa incepem sa gandim in termeni pragmatici si sa si actionam in aceasta directie, pentru a constitui o alianta, o coalitie, un pol politic i-as spune eu anti-PSD, pentru ca in acest pol politic pot intra nu numai partide, pot intra si organizatii care militeaza pentru diferite obiective care sunt sustinute si de noi. Pentru ca eu sunt convins ca, daca vom reusi sa cream acest pol anti-PSD, vom reusi sa castigam toate bataliile electorale de acum incolo”, a afirmat Tomac.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: