Podul Crimeii a fost inchis din nou, duminica dimineata. Au fost auzite explozii

externe

Podul Crimeei inchis si populatie evacuata in urma unui atac cu drone asupra unui depozit de munitii

Autoritatile ruse din Crimeea ocupata au inchis traficul pe Podul Crimeii in primele ore ale zilei de 3 martie, pe fondul unor informatii privind explozii in Feodosia, anunta Kyiv Independent.

Autoritatile locale au anuntat ca traficul de vehicule a fost blocat pe pod in jurul orei locale 3:40. La inceputul noptii, canalele locale Telegram au raportat ca locuitorii au auzit sunete de explozii in apropierea unui depozit de petrol din Feodosia.

Reprezentanti ai armatei ruse au transmis insa ca Ucraina a atacat peninsula Crimeea cu 38 de drone, sambata spre duminica noaptea. Ministerul rus al Apararii sustine ca sistemele de aparare anti-aeriana au distrus toate dronele. Ministerul rus al Apararii nu a precizat daca sunt pagube sau victime, in declaratia sa de pe Telegram, conform Reuters.

Podul face legatura intre partea continentala a Rusiei si peninsula Crimeea, ocupata de Rusia. Constructia podului a inceput dupa anexarea si ocuparea ilegala a Crimeei in 2014 si a fost finalizata in 2018.

Podul, cu o lungime de 19 kilometri, este o ruta esentiala de aprovizionare si transport pentru fortele rusesti din Crimeea si din Ucraina continentala si a fost tinta unor atacuri repetate dupa invazia pe scara larga a Rusiei in Ucraina.

In ultimele luni, fortele ucrainene au intensificat atacurile asupra obiectivelor din Crimeea ocupata, in special impotriva Flotei rusesti din Marea Neagra. Un atac cu rachete ucrainene a distrus o nava de debarcare rusa andocata la Feodosia in decembrie 2023. Nava sa sora a fost scufundata in Marea Neagra in dimineata zilei de 14 februarie intr-o operatiune comuna a serviciilor de informatii militare si a fortelor armate ucrainene.

Intr-un interviu cu Fox News publicat la 22 februarie, presedintele Volodimir Zelenski a declarat ca mai multe „surprize” sunt pregatite pentru Flota rusa din Marea Neagra.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: