Poeta din Romania, anunt pe Facebook ca se SINUCIDE: „Abia astept sa vad ce e dincolo”

life

Mobilizare incredibila pentru o scriitoare care a anuntat ca se sinucide pe Facebook. Scriitori, jurnalisti dar si oameni simpli au facut eforturi sa o gaseasca pe Ofelia Prodan. Tanara a lasat si un mesaj prin care isi explica intentia. Un apropiat al tinerei spune ca aceasta ar fi ajuns la spital.

Poeta si scriitoare, Ofelia Prodan a anuntat, in cursul serii de sambata, ca urmeaza sa se sinucida din cauza problemelor financiare. Ea a lasat un mesaj pe Facebook in care isi anunta gestul. La scurt timp, ea a luat mai multe pastile Din fericire, prietenii au salvat-o la timp, iar acum se afla in spital. Sute de persoane au incercat sa o faca sa renunte la acest gest prin mesaje de incurajare pe Facebook.

„Nu am spus nimic despre problemele mele zilnice. Sunt saptamani cand traiesc cu 10 lei pe zi si nu pt ca sunt saraca. M-am nascut intr-o familie de comercianti pentru care banul a totul si in acelasi timp se mandresc cu rezultatele mele, desi in ochii lor sunt un nimic pentru ca nu produc bani. Hagi Tudose. Nu doar ca ma dezic de familia mea, dar am ales ca forma de protest sinuciderea. Acum sunt impacata. Nu cred ca protestul meu va schimba ceva, dar abia astept sa vad ce e dincolo: nimicul sau infernul”, a scris Ofelia Prodan pe Facebook inainte sa incerce sa se sinucida.

Duminica, Ofelia a revenit cu un nou mesaj, in care spune ca se simte bine, dupa ce a fost externata din spital.

„Sunt uimita de numarul mare de mesaje, de share-uri… Eu, acum, sunt ok. Va atasez fisa de externare, ca sa vedeti ca nu doar eu, dar si medicii de la Pronto Soccorso sunt de aceeasi parere. Am ajuns tarziu la spital, pana la urma unica persoana din acest oras care ma putea gasi a vazut postarile de pe facebook si m-a cautat. Pastilele nu m-au ajutat sa renunt la lumea aceasta. Protestul meu nu a fost nici el inteles. Cum nici cel din cartea mea ‘No exit’, de altfel.

Dar acum nu mai vreau sa mor. Sunt la Sassari. Nu stiu de ce unii oameni au spus ca sunt la Napoli si-au sunat la Politia de acolo. Nu ii mai sunati pe parintii mei, nu au fost niciodata o salvare. Nu o sa raspund nimanui la telefon, dar va rog sa ma credeti ca acum ma simt mult mai bine”, a scris poeta.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: