Politia belgiana a arestat sapte persoane suspectate ca ar pregati un atentat

externe

Politia belgiana a arestat, joi, sapte persoane suspectate ca ar pregati un atentat in Belgia, a anuntat parchetul federal belgian, potrivit Reuters.

Suspectii ar fi discutat mai multe scenarii ale unui atac in Belgia, dar nu se hotarasera inca asupra tintei, se arata in comunicat.

„S-a vorbit despre cladirile NATO, dar acele planuri nu pareau foarte concrete”, a declarat un purtator de cuvant al parchetului pentru ziarul belgian De Standaard.

Aproape toti suspectii sunt de origine cecena, in timp ce trei sunt si cetateni belgieni si apartin unui grup de sustinatori ferventi Statul Islamic, potrivit declaratiei procurorului.

Un judecator de instructie va decide intr-o etapa ulterioara daca suspectii vor fi adusi in fata instantei.

Arestarile au avut loc in urma a noua perchezitii efectuate in vestul tarii, in special in Roeselare, Oostende, Gent si Menin, la granita cu Franta.

In 2016, Belgia a fost tinta gruparii Stat Islamic, care a revendicat atentatele sinucigase comise la aeroport si in metroul capitalei belgiene,  soldate cu 32 de morti. Aceeasi celula terorista comisese si atacurile din 13 noiembrie 2015 in Franta, soldate cu 130 de morti.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: