Politia belgiana a retinut opt persoane care ar fi planuit un atac

externe

Mai multe persoane au fost retinute in urma unor raiduri efectuate luni seara de politistii belgieni, fiind suspectate ca ar fi planificat un atac islamist in Belgia, au declarat, marti, procurorii federali, informeaza Reuters.

Acestia au spus ca tinta nu este clara si nu au comentat cat de avansate erau pregatirile.

Politia a efectuat raiduri luni seara la cinci adrese din Bruxelles, Anvers si Eupen, un oras de langa granita cu Germania si a retinut cinci barbati, cel putin doi dintre ei suspectati de planificare un atac.

Intr-o ancheta separata, politia a perchezitionat si alte trei adrese din si in apropiere de Bruxelles si a arestat trei persoane, de asemenea, fiind suspectate ca ar fi planificat un atac.

„Exista legaturi intre cele doua dosare, dar vor fi necesare cercetari suplimentare pentru a arata masura in care cele doua grupuri au fost conectate”, au spus procurorii.

Judecatorii vor trebui sa decida daca cele opt persoane retinute ar trebui sa fie acuzate si sa fie tinute mai mult timp in arest.

Unii dintre autorii atacurilor de la Paris din 2015, care au ucis 130 de persoane au locuit in Belgia, iar Bruxelles-ul a fost el insusi tinta unor atacuri cu bomba la aeroport si la metroul in martie 2016, cand 32 de persoane au fost ucise.

Bruxelles gazduieste institutiile UE si NATO. Procesul pentru atacurile de la Bruxelles are loc in fostul sediu al NATO.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: