politica

Politia desfiinteaza minciunile PSD privind petrecerea cu Ciolacu si Tudose. Ciolacu, contactat de politisti

IPJ Buzau a transmis duminica dimineata ca efectueaza o ancheta in cazul imaginilor aparute in spatiul public in care Marcel Ciolacu petrece fara distantare sociala intr-un restautant din Buzau. Politia anunta ca deja au fost aplicate sanctiuni. 

„In urma unor sesizari, cu privire la eventuale incalcari ale normelor sanitare in vigoare in incinta unei unitati turistice din judetul Buzau, un echipaj de politie s-a deplasat la locatia indicata, pentru a face verificari in sensul celor sesizate si pentru a lua masurile legale in situatia confirmarii celor semnalate.

La momentul sosirii la adresa, politistii au constatat ca in interiorul incintei se aflau trei persoane si alte trei erau in afara spatiului inchis. S-a constatat ca parte din personal nu respecta intocmai masurile de protectie individuala. Astfel, au fost aplicate trei sanctiuni contraventionale, conform Legii nr. 55/2020 privind privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Avand in vedere si imaginile aparute in spatiul public, politistii continua verificarile pentru a stabili cu exactitate derularea activitatilor la locatia operatorului economic si dispunerea masurilor legale care se impun”, se arata in comunicatul IPJ.

Realitatea Plus anunta ca toate persoanele de la masa urmeaza sa primeasca amenzi, precum si patronul localului, dar si un ospatar. In plus, Marcel Ciolacu a fost contactat de IPJ Buzau pentru a pune la dispozitia autoritatilor datele celor prezenti la masa.

Potrivit legii, maximum 6 oameni pot sta la aceeasi masa.

Senatorul PSD Lucian Romascanu a declarat sambata seara, la Realitatea PLUS, ca de fapt este vorba de o cu totul alta situatie fata de cum se poate presupune din fotografia in care Marcel Ciolacu a fost surprins incalcand regulile de protectie. Romascanu a explicat ca si el a fost prezent la intalnire si ca persoanele care se vad in fotografie stand impreuna la o singura masa erau de fapt cele trei grupuri care ocupau trei mese, iar fotografia a fost facuta exact in acele secunde in care toti cei prezenti au stat alaturi pentru scurt timp.

„Noi ne-am intalnit… Am fost trei grupuri la trei mese. Poza este facuta cand ne-am asezat toti la o masa. (…) Lucrurile nu au fost asa cum au fost prezentate. Am stat trei grupuri la trei mese. 30 de secunde, un minut, am alaturat mesele…”, a declarat Romascanu, sambata seara, la Realitatea PLUS.

El a explicat ca situatia a fost verificata si de echipajul de politie chemat la restaurant, care nu a constatat o neregula, pentru ca, daca ar fi fost, ar fi fost aplicata o sanctiune.

„Furnizorul acestei fotografii… a sunat la 112. (…) A venit un echipaj de politie. (…) Atat timp cat a fost echipajul… Au venit, s-au lamurit. (…) Deci, daca era de sanctionat, ar fi fost sanctiune”, a mai explicat Lucian Romascanu, in interventia telefonica de la Realitatea PLUS. El a mai spus si ca regreta acest incident si ca indemnul pentru populatie este sa se respecte regulile de protectie date de autoritati pentru impiedicarea raspandirii coronavirusului.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Recent Posts

Alegeri locale cu miza mare in Turcia, Erdogan incearca sa obtina controlul asupra Istanbulului si capitalei Ankara

La cateva zile pana la alegerile locale din Turcia, expertii juridici instruiesc mii de observatori…

56 de secunde ago

„Tehnologie de varf” ruseasca: peste jumatate dintre cipurile pentru computer produse de compania ruseasca Baikal Electronics sunt defecte din fabricatie

Mai mult de jumatate din procesoarele fabricate de cel mai mare producator rusesc de componente…

O oră ago

Candidatul republican Mark Robinson, sustinut de Trump pentru postul de guvernator in Carolina de Nord, afirma ca tehnologia de televiziune „vine de la Satana”

In timpul unui discurs tinut in fata membrilor Partidului Republican din Lee County, Florida, Mark…

2 ore ago