Categories: politica

Politia desfiinteaza minciunile PSD privind petrecerea cu Ciolacu si Tudose. Ciolacu, contactat de politisti

IPJ Buzau a transmis duminica dimineata ca efectueaza o ancheta in cazul imaginilor aparute in spatiul public in care Marcel Ciolacu petrece fara distantare sociala intr-un restautant din Buzau. Politia anunta ca deja au fost aplicate sanctiuni. 

„In urma unor sesizari, cu privire la eventuale incalcari ale normelor sanitare in vigoare in incinta unei unitati turistice din judetul Buzau, un echipaj de politie s-a deplasat la locatia indicata, pentru a face verificari in sensul celor sesizate si pentru a lua masurile legale in situatia confirmarii celor semnalate.

La momentul sosirii la adresa, politistii au constatat ca in interiorul incintei se aflau trei persoane si alte trei erau in afara spatiului inchis. S-a constatat ca parte din personal nu respecta intocmai masurile de protectie individuala. Astfel, au fost aplicate trei sanctiuni contraventionale, conform Legii nr. 55/2020 privind privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Avand in vedere si imaginile aparute in spatiul public, politistii continua verificarile pentru a stabili cu exactitate derularea activitatilor la locatia operatorului economic si dispunerea masurilor legale care se impun”, se arata in comunicatul IPJ.

Realitatea Plus anunta ca toate persoanele de la masa urmeaza sa primeasca amenzi, precum si patronul localului, dar si un ospatar. In plus, Marcel Ciolacu a fost contactat de IPJ Buzau pentru a pune la dispozitia autoritatilor datele celor prezenti la masa.

Potrivit legii, maximum 6 oameni pot sta la aceeasi masa.

Senatorul PSD Lucian Romascanu a declarat sambata seara, la Realitatea PLUS, ca de fapt este vorba de o cu totul alta situatie fata de cum se poate presupune din fotografia in care Marcel Ciolacu a fost surprins incalcand regulile de protectie. Romascanu a explicat ca si el a fost prezent la intalnire si ca persoanele care se vad in fotografie stand impreuna la o singura masa erau de fapt cele trei grupuri care ocupau trei mese, iar fotografia a fost facuta exact in acele secunde in care toti cei prezenti au stat alaturi pentru scurt timp.

„Noi ne-am intalnit… Am fost trei grupuri la trei mese. Poza este facuta cand ne-am asezat toti la o masa. (…) Lucrurile nu au fost asa cum au fost prezentate. Am stat trei grupuri la trei mese. 30 de secunde, un minut, am alaturat mesele…”, a declarat Romascanu, sambata seara, la Realitatea PLUS.

El a explicat ca situatia a fost verificata si de echipajul de politie chemat la restaurant, care nu a constatat o neregula, pentru ca, daca ar fi fost, ar fi fost aplicata o sanctiune.

„Furnizorul acestei fotografii… a sunat la 112. (…) A venit un echipaj de politie. (…) Atat timp cat a fost echipajul… Au venit, s-au lamurit. (…) Deci, daca era de sanctionat, ar fi fost sanctiune”, a mai explicat Lucian Romascanu, in interventia telefonica de la Realitatea PLUS. El a mai spus si ca regreta acest incident si ca indemnul pentru populatie este sa se respecte regulile de protectie date de autoritati pentru impiedicarea raspandirii coronavirusului.

Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

TomTom Traffic Index: Bucuresti, pe primul loc in Europa in privinta blocajelor in trafic. Moscova este pe primul loc in lume

Bucuresti este pe primul loc in Europa in privinta blocajelor in trafic, arata TomTom Traffic…

43 de minute ago

Radu Gavris este ca si mazilit. Ministrul de Interne, reactie dura: „Nu tolerez nicio abatere de la Lege”

Ministrul de Interne, Lucian Bode, reactioneaza dur dupa ce adjunctul Politiei Capitalei, Radu Gavris, a…

O oră ago

Pretul locuintelor s-a dublat in Ungaria si Estonia in ultimii 10 ani. In Grecia, s-au ieftinit cu 30%

O statistica Eurostat privind evolutia pretului locuintelor in Europa in ultimii zece ani arata ca…

31 de minute ago

Moscova acuza ambasada SUA ca a dat „instructiuni” protestatarilor. Peste 40.000 de rusi au iesit in centrul Moscovei impotriva lui Putin

Ambasada SUA la Moscova va trebui sa dea explicatii pentru publicarea pe site-ul sau de…

O oră ago

Protest de amploare la Moscova, politia intervine in forta. Imagini in direct din capitala Rusiei – Video

Zeci de mii de rusi protesteaza, sambata, in Piata Puskin din Moscova fata de arestarea…

5 ore ago