Politia franceza le-a pus gand rau MIGRANTILOR. Actiuni de CURATENIE fara precedent in Paris

externe

Politia franceza a declansat actiuni de amploare impotriva migrantilor care impanzesc strazile Parisului, pe fondul temerilor ca acestia aduc grave prejudicii industriei turistice a orasului.

Pana acum, autoritatile au inchis ochii la miile de persoane fara adapost, solicitanti de azil, care s-au inghesuit in zecile de tabere improziate din oras, noteaza Daily Express.

Insa, pe fondul intensificarii atacurilor teroriste in Franta, a cresterii continue a numarului de migranti care traiesc pe strazile capitalei intr-o mizerie de nedescris, precum si al scaderii numarului de turisti din oras, autoritatile au adoptat o noua abordare.

Starea de spirit din Paris este una sumbra, cu mai multe festivaluri de vara anulate sau reprogramate din cauza temerilor fata de atacuri teroriste, cu politia omniprezenta in oras, ca parte starii de urgenta declarate de presedintele Hollande ca raspuns la atacurile ISIS.

Politia a efectuat deja aproximativ 30 de raiduri asupra taberelor, unde, de obicei, gasesc corturi, saltele, saci de dormit, cutii de carton. Ele sunt asezate in apropierea liniilor de metrou sau langa sistemele de canalizare ale orasului.

paris2 paris3 paris4

Miile de migranti si solicitanti de azil se tem acum ca vor fi izgoniti de pe strazi, ca parte a operatiunilor in curs de desfasurare. Multi au fost luati in custodie si vor primi ordin sa se intoarca in tara europeana din care au intrat in Franta.

Cifrele ministerului de Interne arata ca cel putin 13.000 de persoane au fost mutate din taberele improvizate, in timpul verii.

Unora li s-a asigurat adapost temporar in sali de sport, dar se pare ca masurile vor fi mult mai aspre, mergandu-se pana la expulzare. Migrantii, majoritatea din Sudan, Eritreea, Somalia si Afganistan, au organizat proteste impotriva tratamentului politiei aplicat lor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: