Politia israeliana nu va permite desfasurarea unui protest impotriva premierului Netanyahu, programat sa aiba loc in fata casei acestuia din Caesarea

externe

Benjamin Netanyahu, crime de razboi, autoaparare, Curtea Penala Internationala

Politia israeliana a anuntat ca nu va permite ca un protest privind esecurile care au dus la asaltul Hamas din 7 octombrie sa aiba loc in aceasta seara in fata resedintei premierului Benjamin Netanyahu din Cezareea.

Politia spune ca va dispersa orice astfel de manifestatie, deoarece „nu permite demonstratii pe teme politice sau de securitate in timp de razboi”.

O sursa din cadrul fortelor de ordine a declarat ca, daca protestul ar fi fost anuntat ca fiind o veghe tacuta, este posibil ca el sa fi fost autorizat sa aiba loc.

In conformitate cu reglementarile ministerului israelian de interne, adunarile mari sunt permise in Cezareea.

Cu toate acestea, pe timp de razboi, politia poate argumenta ca nu are efective pentru a asigura securitatea unui protest, relateaza ziarul The Times of Israel.

In timp ce o serie de inalti oficiali israelieni au declarat in ultimele saptamani ca isi asuma responsabilitatea pentru esecurile masive care au permis miilor de teroristi Hamas sa ia cu asalt frontiera din Gaza, ucigand 1.400 de persoane – majoritatea civili – si luand cel putin 233 de ostatici, Netanyahu a refuzat pana acum sa faca acest lucru.

El s-a marginit sa spuna ca „toata lumea va trebui sa dea raspunsuri” dupa razboi.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: