Politia Locala, desfiintata intr-un oras din Romania. In Capitala, Firea ii plateste mai bine decat pe generalii Armatei Romane

news

Orasul Darabani din judetul Botosani a decis desfiintarea Politiei Locale. Pirmarul declara ca Politia Locala „nu prea isi avea rostul” in Darabani si ca acum face economii la bugetul local.

Desfiintarea Politiei Locale din Darabani a fost decisa la ultima sedinta a Consiliului Local.

Primarul Liviu Hrimiuc a declarat ca este vorba mai mult de o reorganizare, iar cei sase angajati ai Politiei Locale vor deveni agenti de paza.

„E o reorganizare, nu isi pierde nimeni locul de munca, or sa ramana agenti de paza. O sa devina mai eficienti in situatia in care vor deveni personal contractual. Politia Locala nu prea isi avea rostul in orasul nostru. Cei sase vor fi angajati ai Primariei, doar ca li se va schimba statutul”, a spus Liviu Hrimiuc, citat de Mediafax.

Intrebat care e logica desfiintarii Politiei Locale, daca angajatii isi vor pastra atributiile, Liviu Hrimiuc a raspuns ca face economie: „Una e sa fii politist local si alta e sa fii agent de paza. In primul rand facem ceva economii la bugetul local. Am facut un calcul, dar nu am datele in fata, nu pot sa va spun ce economii vom face”.

Pentru a fi pusa in aplicare este necesara o aprobare de la Prefectura Botosani.

Citeste si: „Generalul” lui Firea este mai bine platit decat seful Statului Major al Armatei. S-a afirmat ca „finul lui Pandele”

Mai mult despre: ,

Comentarii: