Politia lui Bode s-a trezit joi seara: „Elena Udrea a parasit teritoriul Romaniei, in cursul acestei dimineti, anterior momentului pronuntarii de catre instanta a sentintei definitive”

politica

Fostul ministru Elena Udrea, condamnata joi la 6 ani de inchisoare in dosarul „Gala Bute”, a plecat din Romania in cursul diminetii.

Politia Capitalei a informat, printr-un comunicat de presa, ca a primit de la instanta, joi, documentele privind executarea pedepsei cu inchisoarea pentru trei persoane – o femeie si doi barbati. Fata de cei doi barbati a fost pusa in aplicare masura, urmand a fi incarcerati, iar femeia nu a fost gasita la domiciliu sau la adresele cunoscute, fiind declansata procedura pentru punerea in urmarire, se precizeaza in comunicat.

„Imediat dupa primirea documentelor la nivelul Politiei Capitalei, in jurul orei 15,30, s-au efectuat verificari, in urma carora a reiesit ca aceasta a parasit teritoriul Romaniei, in cursul acestei dimineti, anterior momentului pronuntarii de catre instanta a sentintei definitive. Reiteram faptul ca, pana astazi, la momentul pronuntarii instantei, nu erau dispuse masuri preventive sau interdictii”, a transmis Politia Capitalei.

Potrivit comunicatului, se continua activitatile specifice pentru depistarea si incarcerarea persoanei.

Fostul ministru Elena Udrea a fost data in urmarire, anuntul fiind postat pe site-ul Politiei Romane, dupa ce nu a fost gasita la domiciliu.

„Impotriva numitei Udrea Elena-Gabriela a fost emis mandatul de executare a pedepsei inchisorii nr. 44 din 05.06.2018 de catre Tribunalul Bucuresti – Sectia I Penala, fiind condamnata la 6 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita si abuz in serviciu”, se arata pe site-ul Politiei.

Un complet format din cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins joi, ca nefondate, contestatiile in anulare depuse de Elena Udrea si ceilalti inculpati din dosarul ‘Gala Bute’.

Decizia instantei a fost luata cu majoritate de voturi. A existat si o opinie separata in complet, in sensul admiterii contestatiilor depuse de inculpati si DNA.

In acest dosar, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare, iar Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana detinute de Elena Udrea, a primit trei ani.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: