Politia norvegiana a arestat doi cetateni rusi pentru ca au pilotat drone

externe

Politia norvegiana a arestat un rus pe aeroportul din orasul arctic Tromsoe si l-a acuzat de pilotarea unei drone, marcand a doua arestare intr-o saptamana, informeaza Reuters.

Vineri, in momentul arestarii barbatului de 51 de ani, politia a confiscat si echipament fotografic, inclusiv o drona si mai multe carduri de memorie. Barbatul a recunoscut ca a pilotat o drona in Norvegia, potrivit unui comunicat al politiei.

Potrivit sanctiunilor, companiilor sau cetatenilor rusi le este interzis sa opereze aparate de zbor in Norvegia. Incalcarea acestei interdictii se pedepseste cu 3 ani de inchisoare.

„Printre materialele confiscate pe care le-am analizat, se afla fotografii ale aeroportului din Kirkenes si imagini cu elicopterul Bell al fortelor de aparare”, a declarat procurorul Jacob Bergh intr-un comunicat.

Serviciul de Securitate al Politiei Norvegiene (PST) a fost, de asemenea, implicat in caz, a adaugat Bergh.

Politia a cerut un ordin judecatoresc pentru a-l retine pe barbat pentru o perioada de patru saptamani.

Acuzatul a spus politiei ca a intrat joi in Norvegia prin punctul de frontiera de nord Storskog si ca se indrepta catre arhipelagul arctic Svalbard.

Este al doilea cetatean rus arestat in aceasta saptamana pentru ca a pilotat drone in Norvegia. Prima arestare a avut loc la punctul de trecere a frontierei Storskog. Un alt barbat a fost retinut pentru doua saptamani.

Norvegia a crescut nivelul de alerta in urma observarii in ultimele saptamani a unor drone in apropierea infrastructurii de petrol si gaze si ca raspuns la scurgerile din 26 septembrie din conductele de gaz Nord Stream din Marea Baltica.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: