Politia Romana captureaza tot mai multe droguri. Aproape 70 de kg de stupefiante confiscate in ultimele doua saptamani

news

In ultimele doua saptamani, politistii au realizat aproape 200 de perchezitii, fiind instituite masuri asiguratorii asupra a aproximativ 60 kg de canabis, 700 grame de cocaina si a peste 8 kg de alte droguri, informeaza, printr-un comunicat de presa, Politia Romana.

Potrivit comunicatului de presa transmis, sambata, de IGPR, politistii, impreuna cu procurorii DIICOT, au efectuat, in perioada 16 – 29 februarie, 63 de actiuni operative, pentru probarea activitatii infractionale si pentru destructurarea grupurilor infractionale specializate in trafic de persoane, criminalitate informatica, trafic si consum ilicit de droguri si spalare de bani.

Au fost efectuate astfel 193 de perchezitii domiciliare si 20 de actiuni de prindere in flagrant delict, fiind derulate activitati investigative pentru probarea activitatii infractionale a 189 de persoane.

38 de mandate de arestare preventiva

In cadrul dosarelor penale instrumentate, au fost emise 93 de ordonante de retinere si 38 de mandate de arestare preventiva. De asemenea, fata de 16 persoane, a fost luata masura controlului judiciar.

Se remarca faptul ca in urma activitatilor, au fost confiscate ori au fost instituite masuri asiguratorii asupra a aproximativ 60,5 kg. de cannabis, doua culturi si 402 plante de cannabis, 739 de grame de cocaina, 8.382 de grame de alte droguri, 27 de doze de heroina, 132 de diverse comprimate, 1.140 de tigarete, 33 de grindere si 29 de cantare, precizeaza sursa citata.

De asemenea, transmite IGPR, au fost confiscate ori au fost instituite masuri asiguratorii asupra 196 de telefoane mobile, doua calculatoare, noua laptopuri, sase tablete, 650 de medii de stocare, trei arme letale, trei arme neletale, 114 bucati de munitie, 299.514 lei, 55.515 euro, 904 dolari, 690 de lire sterline, 2.200 de euro (moneda falsa) si 100 de dolari (moneda falsa).

Activitatile au beneficiat de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale a Politiei Romane.

In cadrul actiunilor, alaturi de politistii de combatere a criminalitatii organizate, au participat luptatorii Serviciului pentru Interventii si Actiuni Speciale, politisti din cadrul inspectoratelor de politie judetene, precum si jandarmi.

 

 

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: