Politia spaniola a recuperat un submarin care ar fi fost folosit de traficantii de droguri din Columbia

news

Garda Civila spaniola a adus la suprafata, marti, un submarin suspectat ca transporta cocaina din Columbia in Spania, chiar in largul coastei Galiciei, potrivit DW.

Nava a fost gasita goala in timpul unei inspectii preliminare, autoritatile sugerand ca echipajul a plecat deja cu continutul sau.

Politia a distribuit videoclipuri pe retelele de socializare, mai intai despre operatiunea de aducere la suprafata a navei si apoi transportul acestuia in portul Xufre.

Submarinul facut din fibra de sticla, cu o lungime intre 15 si 22 de metri, a fost abandonat dupa ce elicea sa s-a blocat in noroiul din estuarul Ria de Arousa, in zona Vilagarcia de Arousa din provincia Pontevedra.

A fost descoperit luni dimineata, dupa ce echipajele mai multor barci de pescuit au observat o scurgere de petrol.

Politia nu a efectuat nicio arestare, iar locul unde se afla echipajul submarinului ramane necunoscut.

In 2019, a fost descoperit un submarin similar avand la bord peste 3 tone de cocaina columbiana, dupa ce a fost abandonat intr-un estuar noroios, tot in Galicia. Doi ecuadorieni, membri ai echipajului, au fost arestati.

Vasele subacvatice sunt greu de urmarit si sunt folosite o singura data. Galicia este un punct de intrare popular pentru cocaina columbiana care intra in Europa.

In 2021, politia spaniola a confiscat un alt semisubmersibil care era in curs de constructie la Malaga, pe Costa del Sol. Nava ar fi putut transporta pana la doua tone metrice.

Alte submarine similare au fost descoperite in America de Sud. Rareori sunt capabili sa se scufunde complet.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: