life

Politia sud-coreeana a arestat un tanar care a incercat sa urce pe cel mai inalt zgarie-nori din tara fara echipament de protectie

Un britanic, inchis anterior dupa ce a escaladat fara echipament de siguranta pe The Shard din Londra, a fost arestat in Coreea de Sud dupa ce a incercat sa urce pe cel mai inalt zgarie-nori din tara, a declarat politia, potrivit The Guardian.

Barbatul urca pe Lotte World Tower, care are 123 de etaje, luni dimineata, cand a fost observat de catre angajati, fiind fortat sa-si opreasca ascensiunea la etajul 73.

Presa locala l-a identificat drept George King-Thompson, in varsta de 24 de ani, din Oxford, cunoscut anterior pentru cascadoriile periculoase pe care le posteaza pe retelele de socializare.

Barbatul a fost arestat si in prezent este audiat la o sectie de politie din districtul Songpa din Seul.

Turnul Lotte World Tower, inalt de 555 de metri, este a sasea cea mai inalta cladire din lume.
Britanicul purta doar pantaloni scurti, pantofi pentru catarare si un rucsac mic in spate.

Intr-un comunicat de presa intocmit inainte de urcare, King a spus ca spera „sa scape de autoritatile coreene si sa plece din tara imediat dupa ce efectueaza cascadoria”, a informat Times.

Fostul antrenor personal a devenit faimos cand a fost condamnat la sase luni in inchisoarea Pentonville pentru escaladarea The Shard in iulie 2019 si a fost eliberat dupa ce si-a ispasit jumatate din pedeapsa.

De la eliberare, el a escaladat turnul Stratosphere de 36 de etaje din Stratford, estul Londrei, si ar fi fost arestat in 2022 in Spania pentru ca a sarit de pe cel mai inalt montagne russe din Europa.

Agentia de pompieri din Seul a anuntat ca peste 90 de membri ai serviciilor de urgenta si politisti au fost trimisi la Lotte World Tower luni dimineata, dupa ce individul a fost vazut urcand cladirea.

Ziarul coreean Chosun Ilbo a declarat ca politia l-a arestat sub acuzatia de incalcare a proprietatii private.

Se pare ca a intrat in Coreea de Sud in urma cu trei zile si le-ar fi spus politistilor ca visul lui era sa urce pe Turnul Lotte.

Alain Robert, cunoscut sub numele de „Omul Paianjen francez”, a fost inchis in 2018 dupa ce a escaladat aceeasi cladire fara permisiune. El a reusit sa ajunga la etajul 75.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

„Bine ati venit in lumea rusa”. Parlamentul din Georgia a adoptat legea „agentilor straini” pe fondul unor proteste masive – Video

Deputatii georgieni au aprobat marti, in a treia si ultima lectura, un controversat proiect de…

32 de minute ago

Piedone o acuza pe Anca Alexandrescu ca a luat spaga: „Vrei sa spun eu despre traistele tale pe care le-ai carat?” – Video

Scandal in direct la Realitatea Plus, luni seara, intre o realizatoare a postului, Anca Alexandrescu,…

6 ore ago

Moscova anunta ca si-a dotat submarinele cu racheta nucleara Bulava. Aceasta are o raza de actiune de 8.300 de kilometri

Armata rusa a introdus in serviciu racheta balistica intercontinentala Bulava cu lansare de pe submarine,…

27 de minute ago

Evadare in Franta, trei gardieni au fost ucisi in timpul unui atac armat asupra dubei penitenciarului. Comando de infractori

Trei ofiteri de penitenciar francezi au fost ucisi si alti doi au fost raniti intr-un…

2 ore ago

D’ale coalitiei: candidatul PSD la o primarie din Vaslui a batut un alegator in varsta de 76 de ani. „Nu am crezut ca voi trai asemenea momente”

Candidatul PSD la primaria comunei vasluiene Oltenesti, Vasile Chirvase, a fost atat de suparat pe…

7 ore ago