Categories: externe

Politia turca a zdrobit o manifestatie impotriva ISLAMISTILOR care i-au atacat pe fanii Radiohead – VIDEO

Politia turca a dispersat sambata seara sute de manifestanti care protestau in centrul orasului Istanbul dupa un atac comis cu o zi inainte de islamisti impotriva fanilor Radiohead adunati pentru a asculta ultimul album al trupei rock, in plin Ramadan, informeaza AFP si DPA, citate de Agerpres.

Politia a folosit tunuri cu apa si a tras cu gloante de cauciuc si gaze lacrimogene, dispersand aproximativ 500 de manifestanti in cartierul Cihangir din centrul celui mai mare oras din Turcia.

Manifestantii, adunati la inceputul serii, au strigat sloganuri impotriva Partidului Justitiei si Dezvoltarii (AKP) la putere sau „toti impreuna impotriva fascismului”, calificandu-l pe presedintele turc Recep Tayyip Erdogan drept „hot” si „criminal”.

Ei s-au dispersat dupa mai putin de o ora pe strazile mici din cartier, sub efectul gazelor lacrimogene, dar interventia politiei aparent nu a facut raniti.

Mai multe persoane au fost retinute in timpul demonstratiilor, care au durat mai multe ore, noteaza DPA.

Vineri seara, douazeci de islamisti furiosi au luat cu asalt un mic magazin de discuri unde erau adunati, la un pahar, iubitorii de muzica pentru a asculta ultimul album al trupei rock britanice Radiohead.

Islamistii, care denunta consumul de alcool in timpul lunii de post a musulmanilor, au rasturnat mobila si au impins oamenii in afara magazinului prin forta, insultandu-i si lovindu-i, suparati ca acestia ascultau muzica si consumau alcool, potrivit imaginilor difuzate pe retelele sociale, noteaza France Presse.

Grupul Radiohead a denuntat atacul intr-un comunicat pe internet.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Dupa moartea sa intr-un accident de elicopter, apar amanunte socante despre trecutul sangeros al „Macelarului din Teheran”

Fostul presedinte iranian Ebrahim Raisi a fost unul dintre cei mai inversunati inamici ai reformelor,…

11 minute ago

Un student ucrainean arestat in Rusia pentru postari impotriva razboiului, salvat din inchisoare dupa ce prietenii sai au cerut ajutorul fiicei lui Putin

Pana de curand, cetateanul ucrainean Serhii Hulko a fost un student la medicina cu rezultate…

41 de minute ago

Joe Biden critica mandatele de arestare cerute de CPI impotriva liderilor israelieni: „Ofensiva Israelului in Gaza nu este un genocid”

Presedintele american Joe Biden a declarat luni ca ofensiva israeliana in Gaza "nu este un…

55 de minute ago

Recep Erdogan anunta o zi de doliu national in Turcia, in onoarea „dragului meu frate Raisi”

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a decretat luni o zi de doliu national dupa moartea…

O oră ago

Surse: Ciolacu merge la Erdogan cu o propunere halucinanta, romanii sa intre doar cu buletinul in Turcia. Ar insemna ca si turcii sa intre doar cu buletinul intr-o tara UE

Premierul Marcel Ciolacu intentioneaza sa ii propuna presedintelui Turciei, Recep Erdogan, ca romanii sa poata…

14 ore ago