Politia vaneaza protestatari pe Facebook. Protest vehement al timisorenilor: „Se instaleaza autoritarismul si dictatura”

news

Doua organizatii cunoscute din Timisoara, Initiativa Timisoara si Societatea Timisoara, protesteaza fata de actiunile Politiei impotriva celor care au promovat, pe Facebook, actiunile de strada impotriva modificarilor la legile justitiei.

„Orice cetatean roman care indrazneste a se exprima impotriva politicilor cleptoratice ale puterii politice actuale, risca din acest moment sa fie hartuit, incarcerat sau chiar condamnat dupa modelul instituit in Rusia sau Turcia”, acuza timisorenii.

Politia Timis a anuntat, in urma ca doua zile, ca au fost deschise doua dosare penale pentru „instigare publica” in urma unor postari pe Facebook.

„Organizatiile neguvernamentale semnatare privesc cu ingrijorare interesul subit al Politiei Judetene Timis de a investiga presupuse fapte de incitare publica savarsite pe retelele sociale de organizatorii protestelor civice.

Suntem surprinsi ca aceasta campanie de asa-zisa curatare a mediului virtual de posibili infractori periculosi a inceput prin anchetarea unor oameni care isi exercita unul dintre cele mai importante drepturi constitutionale, dreptul la libera exprimare. Facem precizarea ca toate protestele desfasurate anul trecut in Timisoara au avut aviz de la Municipalitate si s-au derulat fara incidente, intr-o perfecta colaborare cu Jandarmeria Romana. In niciunul dintre aceste proteste nu s-au inregistrat acte de violenta sau alte fapte condamnate de Codul Penal, asadar prezumtia de incitare publica nu este justificata.

In contextul in care au fost date zeci de amenzi protestatarilor din toata tara, insumand mii de euro, au fost ridicati si lipsiti de libertate fara temei legal activisti civici, deschiderea unor dosare penale pentru presupuse fapte inregistrate in mediul virtual, reprezinta punctul culminant al campaniei de persecutie politica a celor care se opun actualului regim politic. Orice cetatean roman care indrazneste a se exprima impotriva politicilor cleptoratice ale puterii politice actuale, risca din acest moment sa fie hartuit, incarcerat sau chiar condamnat dupa modelul instituit in Rusia sau Turcia.

Atentionam cetatenii ca autoritarismul si dictatura se instaleaza treptat, prin invrajbirea diferitelor categorii sociale, prin folosirea unor institutii publice ca instrumente politice de represiune, prin modificarile legislative nedemocratice, prin abuzurile repetate la adresa drepturilor civile etc. Mai devreme sau mai tarziu, fiecare cetatean, cu exceptia beneficiarilor coruptiei, risca sa suporte rigorile unui stat nedemocratic si abuziv. Democratia trebuie aparata de noi toti, prin toate mijloacele pe care democratia si avansul tehnologic ni le permit, in mediul virtual cat si in strada.

Organizatiile semnatare va cheama in Piata Operei, spatiul simbolic al Revolutiei si al protestelor timisorene, in 20 ianuarie, orele 18”, se afirma in comunicat.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: