Politica in Moldova. Trei gorile socialiste au rupt efectiv acordul cu Maia Sandu. Vine o noua criza

politica

Partidul Socialistilor din Republica Moldova (PSRM) a rupt la propriu, vineri, acordul de guvernare incheiat cu ACUM, formatiunea premierului Maia Sandu.

Dupa intrevederea cu Maia Sandu, deputatul socialist Vasile Bolea a rupt acordul semnat de PSRM – ACUM in luna septembrie. Socialistii filorusi sunt indignati ca Maia Sandu si-a asumat raspunderea guvernamentala pentru Legea Procuratorii. Prin aceasta lege, Maia Sandu doreste sa numeasca un sef al Procuratorii Generale care sa lupte in mod real cu coruptia.

„La data de 6 noiembrie s-a pus cruce pe prevederile legii, a fost anulat un concurs. Maia Sandu pe la spate, miseleste, a depus un proiect de asumare de raspundere, astfel desconsiderand o echipa intreaga, care pana acum a sustinut absolut toate initiativele Guvernului. Acest acord s-a facut asa (n.r rupe foile), prin acea incercare de asumare de raspundere. In asemenea mod a procedat Vlad Filat. O simbioza dintre Plahotniuc si Filat o vedem in chipul Maiei Sandu”, a spus Bolea.

PSRM i-a dat un ultimatum Maiei Sandu. Pana la ora 15:00, vineri, sa retraga asumarea raspunderii privind modificarea Legii Procuraturii altfel Cabinetul ei va fi demis.

Ieri, Maia Sandu a spus ca nu-si va retrage proiectul, chiar cu riscul caderii Guvernului.

Mai mult despre:

Comentarii: