Politician maghiar: „E groasa treaba cu Codruta. Hidra mafiota nu cunoaste limite. Sa nu-i lasam”

politica

Peter Eckstein-Kovacs, fost parlamentar UDMR si fost consilier prezidential, trage un puternic semnal de alarma in privinta celor ce i se intampla Laurei Codruta Kovesi. „E groasa treaba cu Codruta. Hidra mafiota nu cunoaste limite. Sa nu-i lasam”, a scris Kovacs pe Facebook.

„Nu. Nu e noaptea mintii. E mafie. Codruta Kovesi pusa sub control judiciar cu interdictie de a parasi tara. Sa nu fuga. La Bruxelles ca procuror sef european. Ghita, Mazare, Udrea n-au avut astfel de interdictii. Sa fiu sincer, putin imi pasa in momentul de fata de PNT-CD, coloana lui Dragnea si alte mizilicuri. E groasa treaba cu Codruta. Hidra mafiota nu cunoaste limite. Sa nu-i lasam”, a scris Peter Eckstein-Kovacs pe Facebook.

De profesie avocat, Peter Eckstein-Kovacs a fost deputat si senator din partea UDMR si consilier prezidential al lui Traian Basescu. Anul trecut, el si-a dat demisia din UDMR, dupa 28 de ani, denuntand „cardasia” cu PSD si adoptarea modificarilor la codurile penale cu voturile formatiunii al carui membru era. Politicianul a participat la mai multe proteste fata de modificarile aduse codurile penale in favoarea celor care incalca legea.

Fosta sefa DNA Laura Codruta Kovesi a fost plasata, joi, sub control judiciar de procurorii Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) in dosarul in care este acuzata de abuz in serviciu, luare de mita si marturie mincinoasa in legatura cu aducerea in tara a fostului director FNI Nicolae Popa, au anuntat surse judiciare.

Potrivit surselor, lui Kovesi i s-a comunicat ca are calitatea de inculpat in acest dosar.

Kovesi a fost audiata peste sase ore la SIIJ, iar la iesire a declarat ca i s-a interzis sa vorbeasca cu presa, considerand ca aceasta este o masura de a-i „inchide gura”.

„In acest moment, am interdictie de a vorbi cu presa despre dosarul pentru care am fost astazi citata. (…) Nu am voie sa va spun absolut nimic din ceea ce s-a intamplat aici, astazi, si nici cu privire la acest dosar. (…) Cred ca e o masura de a-mi inchide gura, de a nu mai spune ce se intampla, este o masura de a ne hartui in continuare pe toti cei din sistemul judiciar care ne-am facut treaba. Dupa cum se stie, sunt intr-o procedura internationala, in care am iesit prima. Probabil ca disperarea unora ca voi putea ocupa acea functie (sef al Parchetului European – n.r.) a ajuns la anumite cote si din acest motiv eu nu mai am voie sa vorbesc cu presa”, le-a spus Kovesi jurnalistilor.

Dosarul a fost deschis in decembrie 2018, in urma unei sesizari depuse de fostul deputat Sebastian Ghita. Acesta a fugit in Serbia, dupa ce a fost trimis in judecata in mai multe dosare de coruptie. Ghita sustinea ca, in anul 2011, Kovesi i-a cerut sa achite 200.000 de euro pentru aducerea lui Nicolae Popa cu un avion din Indonezia, pe numele caruia exista un mandat international de arestare.

Mai mult despre:

Comentarii: