Politicieni romani, scandal pe aeroportul din Viena. Simion si ministrul Popescu s-au ciorovait in public: „Hotule”/”Bai, trompeta ruseasca”

politica

Presedintele AUR, George Simion si ministrul Energiei Virgil Popescu si-au continuat disputele si duminica, pe aeroport, la Viena, dialogul fiind transmis in direct pe Facebook de catre liderul AUR, la doar o zi dupa ce ministrul a lansat un atac dur la adresa sa, catalogandu-l drept „trompeta ruseasca”.

Simion i s-a adresat lui Popescu cu formula ”hotul Virgil”, spunandu-i ca a venit la ”stapanii de la OMV”. In replica, ministrul Energiei l-a numit din nou ”trompeta ruseasca” si l-a intrebat daca a fost trimis de Putin la Viena. „Ce faci, hotule? Te plimbi pe la Viena?”, il abordeaza Simion pe Virgil Popescu. Ministrul l-a amenintat: „Ia sa caut eu o politie, pe aici, ca aici nu esti in Parlament!”. Ulterior, ministrul Energiei a anuniat ca saptamana viitoare va depune a treia plangere penala impotriva lui George Simion.

George Simion a transmis in direct, duminica dupa amiaza, timp de peste o ora, imagini de pe aeroportul din Viena, unde se afla ministrul Energiei, Virgil Popescu.

„Aeroportul din Viena, ministrul Energiei, venit intr-o vizita privata la stapanii de la OMV”, a spus George Simion.

„Ia sa va arat banditul! Acest bandit nu altul… acesta, nu a venit la motiunea simpla. Am facut toate demersurile, sa nu credeti ca ne place sa identificam ministri pe aeroporturi straine. Nu a venit la motiunea simpla, crede ca scapa de Simion. De ce ti-e frica nu scapi, amice!”, a comentat Simion, pe parcursul transmisiunii, citat de news.ro.

Acesta a folosit in repetate randuri expresia „hotul Virgil” spunand: „L-am intrebat ce face aici si a zis ca e intr-o vizita privata”,

Acesta a continuat sa comenteze si sa citeasca si comentarii ale celor care il urmaresc pe reteaua de socializare.

„Ce credeti, ca nu mai exista niciun alt om care sa conduca sectorul energetic in Romania? (…) Altceva nu pot sa-i fac decat sa va aratam fratilor pe unde umbla Virgil”, mai spune George Simion.

Transmisiunea lui George Simion are loc la o zi dupa ce ministrul Energiei a lansat un atac dur la adresa liderului AUR, pe care l-a catalogat drept „trompeta ruseasca”.

”El e trompeta de la Iran. Cu Iranul! Tot cu Rusia”, a mai spus Simion, fara a face alte precizari.

Agasat, ministrul Energiei i s-a adresat liderului AUR.

„Bai, trompeta ruseasca! Te-a trimis Putin la Viena, la cumparaturi? E treaba mea ce cautam, dar ce cauti tu? Te-a trimis Putin aici, trompeta ruseasca! Ba, Iuri, ba! Cred tu ai fost la rusi acuma”, i-a spus, din mers, ministrul deputatului AUR, dupa ce Simion l-a urmarit timp de cateva minute prin aeroport.

Intrebat ce face la Viena, Virgil Popescu i-a raspuns liderului AUR: „E treaba mea privata”.

„Ma, Iuri, ma! Pasol, ma, na turbinca, ma Iuri! Bai trompeta! Esti o trompeta ruseasca! Esti o trompeta, esti trompeta ruseasca, asta e!”, i-a mai spus ministrul Energiei lui Simion.

Dupa alte cateva minute in care a fost urmarit si filmat prin aeroportul din capitala Austriei, timp in care Simion comenta, afirmand ca toata saptamana a incercat sa-l contacteze pe ministru Popescu, dar acesta „nu merge la minister sa munceasca” i-a spus acestuia: ”Esti mincinos ordinar! Ordinar de-a dreptul!”.

Cateva minute mai tarziu, Simion s-a plans, pe inregistrare ca ministrul l-a „jignit in mai multe feluri”.

Urmarirea prin aeroport a continuat si dupa ce ministrul Energiei a trecut de punctul de control al pasapoartelor.

Transmisiunea live a dura in total peste o ora si 35 de minute.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu afirmat apoi, intr-o postare pe Facebook,  ca nu il intimideaza ”campania de hartuire la adresa sa”. Ministrul spune ca astazi, in aeroport la Viena, unde a fost la cununia civila a fiicei sale, care s-a casatorit cu un tanar austriac, a asistat la o tentativa nemaintalnita de hartuire si intimidare a lui George Simion la adresa sa si anunta ca saptamana viitoare va depune a treia plangere penala impotriva liderului AUR. .

”Campania de hartuire la adresa mea nu ma intimideaza! Astazi, in aeroport la Viena, unde am fost la cununia civila a fiicei mele, care s-a casatorit cu un tanar austriac, am asistat la o tentativa nemaintalnita de hartuire si intimidare a lui George Simion impotriva mea. Multi ati avut ocazia sa asistati la suvoiul de invective si minciuni la adresa mea, cauzate de disperarea ca facem pasi importanti spre independenta energetica a Romaniei. Resping cu fermitate acuzatiile si condamn, public, acest tip de comportament agresiv. Nu ma voi lasa intimidat de acest personaj, de aceasta trompeta Putinista si voi merge mai departe pe drumul independentei energetice a Romaniei”, spune ministrul Energiei in mesaj.

El continua: ”Vreau sa le multumesc romanilor din aeroport care au dat dovada de un bun simt deosebit si l-au intrebat pe acest individ de ce trebuie sa faca circ?!? Saptamana viitoare voi depune a treia plangere penala impotriva lui George Simion si am incredere ca pana la urma se va face dreptate”, anunta Virgil Popescu.

Ministrul mai afirma ca ”stie faptul ca Romania si Europa trec printr-o perioada complicata si este greu sa avem incredere ca se vor intampla lucruri bune, dar daca toleram acest tip de comportament, mai ales din partea unui parlamentar, nu o sa ne faca bine”.

”Poate este timpul sa avem o dezbatere serioasa, la nivel de societate, despre limite, comportament agresiv, hartuire si ce facem sa prevenim. Mie nu imi este teama, dar ma tem pentru copiii si familia mea. Pentru ca este o granita foarte fina de la comportament agresiv verbal la comportament agresiv fizic. Si la cum s-a putut observa in ultima perioada, din incidentele pe care le-am trait cu acest invidid, nu cred ca mai are mult sa devina agresiv fizic”, mai spune Virgil Popescu.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: