Politicienii pro-rusi au scos mii de oameni in strada la Chisinau: Au vorbit doar in rusa si au cerut demisia Maiei Sandu (Video)

externe

Cel putin 5.000 de oameni au protestat duminica la Chisinau, cerand demisia guvernului condus de Natalia Gavrilita si a presedintelui pro-european Maia Sandu.

Motivul principal, scrie Reuters, este pretul urias al gazului, opozitia acuzand politicile anti-ruse ale actualilor lideri. Protestul a fost organizat de partidul rusofil SOR. Liderul partidului este fostul primar al orasului Orhei, controversatul om de afaceri milionar Ilan Sor, condamnat pentru o frauda de 1 miliard de dolari.

„Moldova este acum in moarte clinica, aici a adus-o actuala conducere”, e citat Dinu Turcanu, un politician din partidul lui Ilan Sor.

Moldova, cel mai mic stat post-sovietic, cu o populatie de doar 3,5 milioane de locuitori, se confrunta cu probleme economice grave din cauza crizei energiei. Dupa o crestere a preturilor cu aproape 50% in august, septembrie a adus o alta majorare de 29%. Totodata, inflatia a trecut de 34%.

https://www.youtube.com/watch?v=WB6ZX329Zac

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: