Politist BATAUS, condamnat la inchisoare. PLUS plata pentru daune morale – VIDEO

news

Politistul de la Sectia 4 Brasov care in iulie 2014 a ajuns in presa dupa ce a agresat un tanar care il filma in timpul unei misiuni a fost condamnat definitiv, ieri, pentru purtare abuziva, anunta Transilvania Expres.

Pentru ca nu si-a tinut nervii in frau, acum doi ani, inculpatul Ciprian Raspocheanu s-a ales cu 1 an si 4 luni de inchisoare, instanta amanand aplicarea pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Aceasta sentinta a fost data initial pe 28 octombrie 2015, de Judecatoria Brasov, dar a fost atacata cu apel atat de procurorul din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Brasov, cat si de inculpat. Astfel, ieri, magistratii Curtii de Apel Brasov au decis sa respinga apelurile declarate si sa mentina decizia Judecatoriei Brasov. Pronuntarea Curtii este definitiva.

Pe latura civila, Ciprian Raspocheanu este obligat prin sentinta sa-i plateasca persoane vatamate A.C. 1.500 de euro, cu titlu de daune morale, iar partii vatamate D.P. 1.000 de euro. Plata se va face in lei, la cursul BNR din ziua efectuarii platii, conform instantei de judecata.

Reprezentantii Politiei Judetene Brasov s-au autosesizat pe data de 15 iulie 2014, dupa ce pe internet a aparut un material video de 46 de secunde, intitulat „Abuz al Politiei Brasovene” in care se observa cum Ciprian Raspocheanu (pe atunci agent principal de politie la Sectia 4, avand vechime in politie de 8 ani) abuza un brasovean (partea vatamata A.C.).

Incidentul a avut loc in noaptea de 5 spre 6 iulie, in cartierul Astra din Brasov.

Ancheta a stabilit, la vremea respectiva, ca politistul l-a lovit pe cetatean cu piciorul si ca i-a pulverizat spray lacrimogen in fata, fiind deranjat ca l-a filmat cu telefonul mobil in timp ce urmarea un tanar suspectat de furt.

In inregistrarea video facuta cu telefonul mobil apare agentul care fuge dupa un tanar, iar cand observa ca este filmat se intoarce catre „cameraman” si ii cere sa nu mai filmeze. „Te rog frumos, da-te mai incolo ca aici avem treaba, da?“, ii spune agentul cetateanului respectiv, apoi ii pulverizeaza in fata spray lacrimogen, desi nu fusese atacat. Pentru ca cetateanul a continuat sa filmeze si a luat cadre cu numarul masinii de politie, agentul se intoarce si il loveste cu piciorul. „Ia, ma, de aici, numarul masinii“, a spus politistul, apoi s-a urcat in masina si a plecat.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Comentarii: