news

Politist gorjean retinut dupa ce a impuscat un caine. Medicii veterinari au reusit sa salveze cainele

Un ofiter din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Gorj a fost retinut, miercuri, pentru nerespectarea regimului armelor si al munitiilor, uzul de arma fara drept si schingiuirea animalelor dupa ce a impuscat un caine in curtea locuintei sale din comuna Balesti.

Potrivit unui comunicat transmis Parchetul de pe langa Judecatoria Targu Jiu, in data de 15 ianuarie, organele de politie din cadrul IPJ Gorj – Centrul Operational au fost sesizate prin SNUAU 112 de catre o persoana din comuna Balesti cu privire la faptul ca vecinul sau, MNC, folosind o pusca, a impuscat un caine.

Prin ordonanta organelor de cercetare penala din cadrul IPJ Gorj – Biroul Arme, Explozivi si Substante Periculoase s-a dispus inceperea urmaririi penale pentru savarsirea infractiunilor de nerespectarea regimului armelor si al munitiilor, uzul de arma letala fara drept si ranirea cu intentie a animalelor.

„Din verificarile efectuate s-a stabilit faptul ca MNC este ofiter in cadrul IPJ Gorj, fiind autorizat pentru a detine, purta si folosi arme letale de vanatoare de catre IPJ Timis, fiind posesor al permisului de arma. IPJ Gorj – Serviciul Resurse Umane a comunicat faptul MNC este organ de cercetare al politiei judiciare in sensul dispozitiilor Legii nr. 364/2004 privind organizarea si functionarea politiei judiciare. Avand in vedere aceste aspecte, dosarul a fost trecut in ancheta proprie a unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Targu Jiu”, transmit procurorii, citati de Agerpres.

Conform aceleiasi surse, miercuri s-a dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de MNC pentru savarsirea infractiunilor de nerespectarea regimului armelor si al munitiilor, uzul de arma letala fara drept si infractiunea de schingiuirea animalelor.

„In cauza s-a retinut ca in data de 15 ianuarie, in jurul orelor 14,30, din interiorul curtii imobilului unde domiciliaza suspectul MNC s-a auzit un foc de arma si, dupa putin timp, a fost observat un exemplar canin ranit, care a sarit gardul proprietatii si s-a adapostit intr-un canal pluvial situat la o distanta de aproximativ 5 metri.

Exemplarul canin a fost identificat in viata, prezentand orificii circulare de penetrare la nivelul craniului, motiv pentru care a fost ridicat de medicul veterinar al Circumscriptiei Balesti si transportat la un cabinet veterinar din municipiul Targu Jiu, pentru acordarea de ingrijiri medicale”, mai arata procurorii.

Miercuri, procurorul de caz a dispus fata de suspect masura preventiva a retinerii pe o durata de 24 ore.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Fostul sef al NATO: „Sistemele din Romania si Polonia ar trebui sa doboare rachetele Rusiei care vizeaza Ucraina”

Tarile NATO ar trebui sa foloseasca sistemele de aparare aeriana cu baze in Europa de…

3 ore ago

Barbatul care a atentat la viata premierului slovac Fico este poet, membru al Uniunii Scriitorilor din Slovacia. El are 71 de ani

Presa slovaca a relatat ca atacatorul care a tras cinci gloante asupra premierului Robert Fico…

7 ore ago

Cea mai bogata femeie din Australia cere Galeriei Nationale sa-i retraga portretul dintr-o expozitie

Miliardara australiana Gina Rinehart a cerut Galeriei Nationale din Australia sa-i elimine portretul dintr-o expozitie…

7 ore ago

Atacul asupra premierului slovac Robert Fico trimite unde de soc in toata Europa. Reactie si din partea SUA

Atacul de miercuri asupra premierului slovac Robert Fico in orasul Handlova, in urma unui eveniment…

7 ore ago

O locomotiva a Grup Feroviar Roman a luat foc la Poarta Alba

O locomotiva a Grup Feroviar Roman a luat foc, miercuri seara, la iesire din Poarta…

7 ore ago