news

Politista lovita cu o caramida, politist lovit in cap cu o „ghioaga”. Detalii din dosar ale rascoalei din cartierul hunedorean

Date de la Judecatoria Hunedoara, facute publice de ziare.com,  dezvaluie cum a inceput scandalul din cartierul Micro 7 din Hunedoara. Totul incepe pe 18 aprilie, in jurul orei 18.30, cand un echipaj de format dintr-un subinspector de politie si un plutonier major din cadrul Jandarmeriei l-au verificat pe un locuitor al cartierului.

Patru persoane acuzate de ultraj, implicate in agresarea mai multor oameni ai legii. Scanteia scandalului s-a iscat in momentul in care politistii au vrut sa legitimeze un biciclist beat care nu avea asupra sa documentele prevazute de lege. Totul a degenerat brusc si a luat apoi dimensiunile unei adevarate revolte, la care au participat rudele si cunoscutii biciclistului.

Dupa efectuarea activitatilor de legitimare aunui locuitor al cartoerului si dupa ce s-a constatat ca acesta avea legitimatie de serviciu asupra lui si urma sa se prezinte la locul de munca, i s-a permis sa plece.

Politistul si jandarmul au vrut sa urce in masina si sa plece, dar pe str. Batiz, a aparut pe bicicleta Ionel-Lucian Costineanu, care s-a oprit cu bicicleta in fata echipajului de politie si ostentativ a aruncat bicicleta in fata echipajului.

Barbatul s-a deplasat la geamul portierei din fata stanga, care era deschis, a devenit violent in vorbire si a inceput sa le adreseze injurii politistului si jandarmului din patrula. Potrivit anchetatorilor, Ionel-Lucian Costineanu a refuzat sa se legitimeze, sa-si ia bicicleta si sa deblocheze drumul.

„La un moment dat Costineanu Ionel-Lucian a amenintat organele de ordine publica cu pulverizarea continutului unui spray iritant lacrimogen pe care acesta il avea asupra sa si pe care il scosese, gesticuland cu el la adresa organelor de ordine publica, ceea ce le-a determinat pe acestea sa solicite prin statia de emise-receptie din dotare, sprijin altor patrule de siguranta publica.

Solicitarea organelor de ordine publica in sprijin l-a facut pe Costineanu Ionel-Lucian sa devina si mai violent la adresa organelor de ordine, iar intre timp la fata locului au aparut si membrii familiei acestuia, respectiv mama si concubina acestuia, care i-au cerut de asemenea sa inceteze cu acel comportament manifestat impotriva organelor de ordine publica si sa se deplaseze in locuinta sa”, prezinta faptele magistratii.

Solicitarile acestora nu au avut nici un efect asupra lui Costineanu, care a continuat in acelasi mod sa se comporte fata de organele de ordine publica, tulburand linistea in zona, ceea ce a generat prezenta la fata locului a altor persoane din imobilele aflate acolo, care il auzisera cum striga.

La aparitia acelor persoane, barbatul a devenit mai violent si la un moment dat, desi organele de ordine publica i-au solicitat sa nu plece pana nu se finalizeaza activitatea de verificare a identitatii sale, acesta cu ajutorul acelor persoane, venite in sprijinul sau, a reusit sa plece si sa se deplaseze spre locuinta sa.

Incercand sa-l opreasca, subinspectorul s-a postat in fata lui Costineanu si i-a solicitat acestuia sa ramana pe loc pentru a se finaliza activitatea de verificare a identitatii lui, insa acesta nu s-a conformat solicitarii politistului, „dimpotriva a lovit cu pumnul catre acesta, vizandu-i zona fetei, insa politistul a reusit sa reactioneze si sa-si fereasca capul, reusind astfel sa evite lovitura cu pumnul in fata si atunci a ripostat la actiunea violenta exercitata la adresa lui si folosind spray-ul iritant lacrimogen din dotare, a pulverizat un jet in directia agresorului, ceea ce a generat dezechilibrarea pe moment a acestuia si a facilitat imobilizarea lui de catre jandarm”.

Atunci cand politistii si jandarmii au incercat sa-l incatuseze, in sprijinul lui Costineanu au intervenit mai multi cunoscuti din cartier.

Subinspectorul de politie a fost lovit in spate cu o caramida de catre o persoana de sex femeiesc, ramasa neidentificata, „timp in care la fata locului se stransesera alte circa 50 de persoane care se manifestau cu ostilitate fata de organele de ordine publica, punandu-le in pericol integritatea fizica a acestora, generand un pericol la adresa lor”.

Pentru a evita sa nu fie agresati fizic, subinspectorul de politie a procedat la somarea verbala, in repetate randuri, a acelor persoane, solicitandu-le sa nu se implice si pentru ca nu s-au conformat si crestea pericolul declansarii unui atac din partea acestora, s-a vazut nevoit sa faca uz de arma, sens in care a executat un foc de avertisment in plan vertical, care si-a atins scopul, intrucat o parte din aceste persoane s-au retras.

Costineanu a profitat de aceasta situatie si a fugit in locuinta sa. Intre timp, la fata locului a mai venit o patrula mixta formata dintr-un jandarm si un politist.

„Dupa ce s-a refugiat in locuinta sa, numitul Costineanu Ionel-Lucian a iesit la fereastra locuintei si a continuat sa se manifeste in acelasi mod violent la adresa organelor de ordine publica, prin adresarea de injurii si proferarea de amenintari indreptate impotriva lor, fapte comise in prezenta unei mase mari de oameni din cartier, care se adunasera la fata locului in urma scandalului provocat de acesta, ceea ce leza in fata opiniei publice autoritatea organelor de ordine publica.

In timp ce se manifesta in acest mod violent a aruncat cu o vaza din portelan, de la fereastra locuintei, spre locul unde se aflau organele de ordine publica pentru a le lovi, insa nu si-a atins tinta, iar gestul lui a determinat organele de ordine publica sa-i solicite sa iasa din locuinta si sa se prezinte afara in fata lor, solicitare refuzata categoric de catre acesta”, prezinta faptele magistratii.

Politistii si jandarmii s-au dus la apartamentul barbatului si i-au cerut acestuia sa-i urmeze la sectia de politie pentru lamurirea situatiei si luarea masurilor legale care se impuneau.

„Dupa imobilizare, organele de ordine publica au procedat la conducerea acestuia la echipajul de politie aflat pe strada Batiz, iar in momentul in care au parasit imobilul si au ajuns pe domeniul public, s-au lovit de ostilitatea mai multor persoane ce se aflau in masa de oameni ce se stransese la fata locului si care se manifestau ostil la masurile luate fata de Costineanu Ionel-Lucian”, se arata cum a debutat mica revolta din Micro 7.

A urmat apoi un scandal, iar potrivit inregistarilor postate pe facebook, cel care i-ar fi provocat pe politisti ar fi Stefan Laco, „solicitandu-le arogant chiar sa-l pulverizeze cu spray iritant lacrimogen”.

„Organele de ordine publica au reusit sa-l introduca pe Costineanu Ionel-Lucian in autoturismul din dotare, moment in care mai multe persoane, printre care si Laco Stefan au inceput sa arunce cu bolovani si sticle inspre organele de ordine publica si inspre autoturismele acestora”.

Stefan Laco ar fi lovit-o cu o caramida pe o femeie agent de politie, iar gesturile acestuia au incitat multe alte persoane din multime sa recurga la aceleasi gesturi, respectiv sa exercite actiuni violente impotriva organelor de ordine publica si impotriva autoturismelor din dotarea acestora, aruncand cu bolovani asupra lor, o parte din acestia lovind-o si pe agenta de politie tot in zona spatelui, provocandu-i leziuni si dureri.

„De asemenea in incidente a intervenit foarte violent si numitul Moldovan Gheorghe, care fara nici un motiv, in timp ce urla, a atacat organele de ordine publica, lovind de mai multe ori cu pumnii in geamurile si caroseria autoturismului M.A.I. cu nr. MAI 47912, in care se refugiasera agentul de politie XXX (numele este anonimizat – n.red.) si politistul local YYY, cauzandu-i mai multe avarii respectiv: parbriz spart, portiera stanga fata indoita, oglinda retrovizoare stanga zgariata, capota indoita, spoiler fata zgariat, plafon indoit, placuta inmatriculare indoita.

Tot numitul Moldovan Gheorghe s-a deplasat si la autoturismul marca Dacia Logan cu nr. MAI 39370, in care se refugiasera agent-sef de politie ZZZ si plutonier adjutant-sef KKK, din cadrul IJJ Hunedoara, si a lovit de mai multe ori cu pumnii in geamurile si caroseria acestuia.

Mai mult, Moldovan Gheorghe a deschis portiera din fata stanga, de la sofer, unde se afla agent-sef de politie ZZZ si urland la politistul si jandarmul din interiorul autoturismului, le adresa amenintari cu violenta, spunandu-le: Va omor, mergeti de aici!, timp in care din multime se arunca in continuare cu pietre inspre organele de ordine publica si autoturismele acestora.

Agent-sef de politie ZZZ a incercat sa traga si sa inchida portiera, intrucat Moldovan Gheorghe continua sa se manifeste violent si prezenta un real pericol pentru integritatea sa fizica, avand in vedere pozitia sa din autoturism, insa Moldovan Gheorghe a reusit sa-l opreasca si sa redeschida din nou portiera autoturismului, ocazie cu care l-a lovit pe politist cu palma peste fata, iar in urma exercitarii acestei actiuni violente i-a si smuls masca de protectie pe care politistul o purta pe fata, pentru a se proteja de infestarea cu virusul COVID 19.

Dupa aceea, sub ploaia de pietre, agent-sef de politie ZZZ a reusit sa scape din multime si sa paraseasca zona cu autoturismul din dotare”.

La interventia fortelor suplimentare de ordine publica la fata locului, Moldovan a reusit sa fuga si sa se ascunda in locuinta sa de domiciliu.

Un alt episod violent a fost in momentul in care politistii s-au dus sa-l ridice pe Moldovan sa-l conduca la sectie. Familia acestuia, sotia Elisabeta Moldovan si fiul, Francisc-Iulian Moldovan, au sarit pe politisti. Tanarul ar fi lovit un agent de politie cu o bata groasa din lemn, tip „ghioaga de cioban”, de culoare rosiatica, in cap (zona fruntii), provocandu-i instantaneu sangerarea si pe moment dezechilibrarea.

In timpul luptelor, Francisc-Iulian Moldovan chiar ar fi reusit sa ia spray-ul iritant lacrimogen unui politist si sa dea cu el asupra fortelor de ordine.

„Dupa ce politistii au reusit sa-l extraga din locuinta pe Moldovan Gheorghe, in timp ce il conduceau spre echipajul de politie, pentru a-l transporta la sediul Politiei Mun. Hunedoara, acesta s-a manifestat violent incercand sa se automutileze, motiv pentru care s-a procedat la incatusarea acestuia, iar in momentul in care a fost introdus in echipajul de politie pe bancheta din spate, a devenit si mai violent, lovindu-se de multe ori cu capul si corpul de geamul, tocul si caroseria masinii, provocandu-si singur leziuni.

Moldovan Gheorghe s-a manifestat violent pe toata durata deplasarii catre sediul politiei si incontinuu s-a lovit de geamul si caroseria masinii si continua sa injure politistii”.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Razboi hibrid. Rusia a alimentat tensiunile din Noua Caledonie, Franta si-a trimis acolo trupele de elita – Video

Parisul a trimis unitati de elita in Noua Caledonie pentru a recupera drumul de la…

34 de minute ago

Doua rachete rusesti au lovit, astazi la pranz, un centru de recreere de langa Harkov. Cel putin cinci civili morti si 16 raniti

Cel putin cinci persoane au fost ucise si 16 ranite, duminica, intr-o zona de recreere…

20 de minute ago

Flota ruseasca a Marii Negre, lovita din nou. Ucrainenii au distrus dragorul „Kovrovets”

Inca o nava a Flotei Marii Negre a Federatiei Ruse a fost atacata, relateaza site-ul…

56 de minute ago

Presshub: Romanca inchisa in China se stinge in indiferenta autoritatilor romane. „Cum sa ramai indiferent stiind ca i-au cazut dintii din gura din pricina inanitiei?”

Romanca inchisa in China se stinge in indiferenta autoritatilor romane. Marius Balo, care a fost…

24 de minute ago

Rusia tine sa dea lectii de umanitate Parisului: „Franta sa se abtina de la utilizarea fortei impotriva protestatarilor din Noua Caledonie”

Rusia cere Frantei sa se abtina de la utilizarea fortei impotriva protestatarilor din Noua Caledonie…

2 ore ago