Politistii din Dolj au arestat un barbat condamnat la peste 10 ani de inchisoare in Italia, pentru ca a tinut o minora in sclavie. Individul urmeaza sa fie extradat

news

Dolj, barbat, sclavie sexuala, minora, italia, arestat

Politistii doljeni au depistat, miercuri dimineata, un barbat din comuna Apele Vii, urmarit international in baza unui mandat emis de autoritatile italiene. Potrivit oamenilor legii, este vorba de un barbat de 38 de ani, condamnat in Italia la 10 ani si 8 luni de inchisoare pentru sclavie.

Reprezentantii IPJ Dolj au transmis ca doljeanul de 38 de ani a exploatat in Italia o minora de 14 ani.

„In comuna Apele Vii a fost prins un barbat de 38 de ani, din localitate, urmarit la nivel international. Fata de acesta, autoritatile judiciare din Italia au emis mandat european de arestare in vederea extradarii, acesta avand de executat o pedepsa de 10 ani si 8 luni de inchisoare pentru comiterea pe teritoriul acestui stat a infractiunii de sclavie/subjugare. In sarcina acestuia s-a retinut faptul ca, profitand de starea de vulnerabilitate a unei minore de 14 ani, precum si prin folosirea de violente fizice, a determinat-o pe aceasta sa intretina relatii sexuale si sa desfasoarea activitati umilitoare, insusindu-si sumele de bani astfel incasate”, au precizat oamenii legii, citati de cotidianul local Gazeta de Sud.

Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova a dispus retinerea barbatului pentru 24 de ore. Persoana urmarita urma sa fie dusa la Curtea de Apel Craiova in vederea emiterii mandatului de arestare si inceperea procedurii de predare catre autoritatile italiene.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: