Politistul care a fost lovit de Boureanu: „Colegii mei sunt ingrijorati. Oricine are 7.000 de euro in buzunar poate bate un politist pe strada si isi ia o pedeapsa cu suspendare”

news

Ovidiu Andrei, politistul pe care l-a lovit Cristian Boureanu, a declarat ca decizia instantei de a-l condamna pe fostul parlamentar la inchisoare cu suspendare aduce un sentiment de ingrijorare in randul agentilor, deoarece se transmite mesajul ca oricine are 7.000 de euro poate comite ultraj.

„Imi creeaza un sentiment de frustrare faptul ca integritatea fizica si prestigiul profesional al politistului valoreaza 30.000 de lei. In realitate, nu este vorba despre bani, este vorba despre mesajul pe care autoritatea judecatoreasca, ce-i drept, poate in primul caz mediatizat cu adevarat, il transmite societatii civile. Nu este doar ingrijorarea mea, este un sentiment de neliniste generala, de ingrijorare in randul colegilor mei care zilnic se expun riscului de a fi agresati, situatiile conflictuale fiind nelipsite in cadrul unei zile de munca”, a declarat, pentru agentia de presa Mediafax, Ovidiu Andrei.

Agentul spune ca a sperat ca magistratul care a pronuntat decizia sa aiba in vedere faptul ca pedeapsa dispusa pentru Boureanu ar fi trebuit sa fie una care sa-i protejeze pe politisti de astfel de pericole.

„Ma asteptam ca in ochii celor care impart dreptatea, prejudiciul moral suferit de mine sa aiba o reparatie echitabila, care sa ne ocroteasca deopotriva pe mine si pe colegii mei de expunerea la astfel de incidente. Mesajul transmis e cu totul si cu totul altul. Oricine are 7.000 de euro in buzunar poate bate un politist pe strada si isi ia o pedeapsa cu suspendare. De fapt, acesta este of-ul breslei. Eu am avut doar nesansa sa fiu vocea”, a mai spus Ovidiu Andrei.

Magistratii Judecatoriei Sectorului 1 l-au condamnat, miercuri, la doi ani si doua luni de inchisoare cu suspendare pe Cristian Boureanu in dosarul in care acesta este acuzat de ultraj si au achitat-o pe iubita acestuia, Laura Dinca, pentru marturie mincinoasa. In decizia pronuntata, judecatorii il mai obliga pe Cristian Boureanu sa ii plateasca lui Andrei Ovidiu, politistul pe care fostul parlamentar l-ar fi lovit in noaptea in care a avut loc incidentul, 7.000 de euro daune morale. Decizia poate fi contestata.

Fostul parlamentar Cristian Boureanu a declarat, imediat dupa aflarea deciziei, ca respecta decizia judecatorului, precizand insa ca nu l-a atins pe agent.

„Respect decizia judecatoarei si apreciez ca cineva a citit cu adevarat ce s-a intamplat acolo si s-a uitat pe probele existente pentru ca sunt probe care nu au ajuns la dosar. O singura concluzie vreau sa trag. M-am legitimat si decizia arata foarte clar ca nu exista acuzatia ca nu m-am legitimat. M-am legitimat conform legii cu nume prenume, data nasterii, cu document emis de ministerul Transporturilor in Romania si cu adresa din buletin. Nu l-am atins pe politist. Nu i-am rupt uniforma, eu am fost acuzat pentru ca l-am degradat, i-am rupt epoletii si uniforma. Uniforma este intreaga si a fost intreaga tot timpul. Nici poveste ca l-am imobilizat, i-am prins mana la spate si i-am facut fractura de mana. Am fost acuzat de asta pe perioada cat am fost in arest. Nu i-am prins degetul la usa. Exista filmarea publica, camerele MAI, ale administratiei publice locale care arata foarte clar ca usile s-au inchis o singura data”, a declarat, miercuri, Cristian Boureanu, la iesirea de la instanta.

Pe 9 iunie 2017, in jurul orelor 01:30, masina in care se afla Cristian Boureanu a fost oprita in trafic, in zona Piata Charles de Gaulle din Sectorul 1 al Capitalei de un echipaj de politie rutiera. Procurorii sustin in rechizitoriu ca acesta „s-a manifestat violent, la momentul solicitarii documentelor de identitate de catre un agent de politie din cadrul DGPMB – Brigada Rutiera, in sensul ca l-a amenintat pe acesta, i-a prins degetele mainii drepte prin inchiderea portierei autoturismului, i-a rasucit mana stanga, i-a rupt camasa uniformei de serviciu si l-a lovit cu genunchiul in zona inghinala, provocandu-i leziuni traumatice care pot necesita un numar de 15-20 zile de ingrijiri medicale”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: