Politistul Marian Godina ia partea procurilor DNA: „Din cati au fost condamnati definitiv pana acum, pe cati ati auzit sa spuna: da, sunt vinovat? Pe nimeni!”

news

Marian Godina si-a declarat sustinerea fata de procurorii DNA si exemplifica cu cateva experiente din cariera sa de politist, in care a avut de-a face cu sute de infractori.

„Anii acestia mi-au adus zeci de reclamatii si chiar plangeri penale din partea contravenientilor nemultumiti si dornici de o mica razbunare. Rar mi-a fost dat sa citesc minciuni mai mari decat cele pe care le scriau reclamantii in plangeri. La inceput, cand eram proaspat iesit din bula mea de naivitate si nu stiam ca oamenii pot fi atat de rai si lipsiti de scrupule, am fost socat sa dau piept cu aceasta latura a firii umane. Apoi, incet-incet, m-am obisnuit si cand le citeam minciunile abia daca mai schitam un zambet. Pentru ce minteau in halul ala? Pentru ca le luasem permisul, pentru ca le dadusem vreo amenda sau pentru ca le intocmisem vreun dosar penal care, in cele mai multe cazuri se finaliza cu o condamnare cu suspendare, stiindu-se ca infractiunile la regimul rutier au pedepse destul de blande”, scrie Godina pe Facebook.

Am lucrat vreo 11 ani la Politia Rutiera, timp in care am aplicat mii de sanctiuni, am retinut sute de permise de conducere si mi-am facut astfel o gramada de “prieteni”. „Ma intreb ce s-ar intampla daca cineva i-ar aduna pe toti oamenii aceia care m-au reclamat si s-ar porni o campanie impotriva mea. Va dati seama ce am auzi? Eu sunt un simplu functionar public, un agent de politie, iar repercusiunile pe care le-au suferit “din cauza mea” cei care au incalcat legea sunt niste fleacuri”, mai scrie acesta.

Marian Godina mai adauga: „Ganditi-va acum la procurorii din cadrul DNA. Oamenii aia lucreaza in dosare cu prejudicii de milioane de euro, cei carora le fac dosare sunt oameni extrem de influenti, cu averi colosale, cu milioane de euro, cu relatii la cel mai inalt nivel, politicieni, directori de mari companii etc. Cati ar avea curaj sa se puna cu asa ceva? Cati dintre noi ar spune ca mai bine si-ar vedea de treaba lor si nu s-ar baga in asa ceva?”.

In postarea sa, Godina afirma ca niciodata un inculpat nu va recunoaste vreodata ca este vinovat si va cauta mereu sa demonstreze ca omul legii a comis un abuz asupra lui. „Asa ca de ce mira pe cineva acest festival al inculpatilor, cum bine a fost numita aceasta campanie puternica de denigrare a procurorilor? Din cati au fost condamnati definitiv pana acum, pe cati ati auzit sa spuna: “da, sunt vinovat.”? Pe nimeni, asa cum nici eu nu am auzit pe vreunul sa imi spuna ca intr-adevar a trecut pe rosu”, a scris Godina pe Facebook.

 

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: