Politistul penal de la Agricultura: „Nu mi-am dorit sa fac altceva decat bine agriculturii din Romania. Eu nu sunt adeptul unei justitii televizate”

politica

Adrian Chesnoiu, care s-a retras din functia de ministru al Agriculturii dupa o ancheta a DNA intr-un dosar de abuz in serviciu, a declarat ca nu a dorit altceva decat sa faca bine agriculturii din Romania si s-a aratat convins ca, la finalul cercetarii procurorilor, adevarul va iesi la iveala.

„Eu am preluat postul de ministru al Agriculturii cu foarte mare responsabilitate si nu mi-am dorit sa fac altceva decat bine agriculturii din Romania, bine fermierilor romani si pana la urma bine cetatenilor care depind de rezultatele din agricultura.

Cred ca in mandatul acesta scurt, de 6 luni de zile, am reusit sa fac o parte din lucrurile acestea bune si e cumva meritul echipei pe care am avut-o la Ministerul Agriculturii, pentru ca am reusit intr-un timp foarte scurt sa facem lucruri care stagnau de foarte multa vreme. Evident ca suspiciunile de azi nu vizeaza activitatea aceasta legata de politicile agricole si de activitatea din agricultura, ci anumite lucruri administrative”, a declarat Chesnoiu la Camera Deputatilor, unde a participat la sedinta Comisiei juridice, care a decis, luni, sa dea un raport favorabil ridicarii imunitatii acestuia.

El se declara convins ca, la finalul anchetei, ”adevarul va iesi la iveala”.

”Eu nu sunt adeptul unei justitii televizate”, a spus Adrian Chesnoiu, citat de Agerpres.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a decis, luni, sa dea un raport favorabil ridicarii imunitatii deputatului PSD Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii, cu 18 voturi ”pentru” si 3 ”impotriva”, potrivit unor surse parlamentare.

Adrian Chesnoiu a participat la sedinta, care s-a desfasurat fara accesul presei.

Pe 23 iunie, procurorul general a transmis Camerei Deputatilor referatul DNA pentru exercitarea prerogativei de a cere urmarirea penala fata de Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii.

„Sesizarea are in vedere cercetarile pentru savarsirea, in exercitarea functiei de ministru, a infractiunilor de instigare (sub forma participatiei improprii) la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii ce nu sunt destinate publicitatii, in scopul obtinerii pentru altul de foloase necuvenite (…) si de abuz in serviciu (…) daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (…)”, se precizeaza in referat.

Totodata, procurorul general a transmis si dosarul in original.

Ulterior, Adrian Chesnoiu a anuntat ca se retrage din functia de ministru si se autosuspenda din Partidul Social Democrat. De asemenea, el le-a cerut deputatilor sa voteze pentru ridicarea imunitatii parlamentare.

Mai mult despre:

Comentarii: