”Polizei! Danke polizei!”. Politist in lacrimi, Jandarmeria Romana poate va ajunge sa inteleaga care este rolul ei

actualitate

Romanii care au stat la coada la consulatul din Munchen pentru a vota duminica i-au aplaudat pe politistii care au largit cu garduri mobile perimetrul astfel incat sa poata vota cat mai multi oameni, unul din agenti fiind vizibil emotionat. Clipul a fost postat pe retelele de socializare.

Intr-un clip postat de unul din romanii care au asteptat la coada ca sa voteze la consulatul din Munchen, Marius Sortan, se observa cum romanii scandeaza ”Polizei! Danke polizei!” si ii aplauda pe politistii germani care au largit perimetrul institutiei cu garduri mobile astfel incat sa poata vota cat mai multi oameni.

Unuia dintre politisti i-au dat lacrimile de emotie.

Inregistrarea a fost preluata pe pagina de Facebook a Politiei din Munchen.

”Aceasta este reactia unui politist german, care trebuie sa trimita toti oamenii acasa, desi politia a stabilit sa lase oamenii sa voteze cei care au stat toata ziua in soare , facand un tarc. Ulterior cei de la consulat au inchis usile. RUSINE lor, RESPECT politiei germane care au incercat, cat au putut sa ne ajute”, a scris Marius Sortan pe Facebook, citat de Mediafax.

Teodor Melescanu si-a cerut scuze, luni, fata de romanii din diaspora care nu au putut vota la alegerile europarlamentare si referendum din cauze cozilor care s-au format la urne. El a spus ca a cerut o ancheta in statele unde au fost problema, iar MAE a inceput o analiza de urgenta a situatiei.

La mai multe sectii de votare din strainatate, precum cele din Roma, Londra, Dublin, Roma sau Offenbach s-au format cozi, mii de romani asteptand sa-si exercite dreptul la vot. Cozi s-au format si in fata sectiilor de votare din Bruxelles, Roma, Verona, Offenbach, Dublin, Londra, Antwerp, Amsterdam, Lille, Berlin si Regensburg, romanii declarandu-se nemultumiti, pe retelele de socializare, ca asteapta ore bune la coada din cauza organizarii slabe a autoritatilor romane. Multi dintre ei, printre care si fostul ambasador Mihnea Motoc, au plecat acasa fara sa voteze.

Mai mult despre:

Comentarii: