Polonia a semnat, cumpara 250 de tancuri Abrams din SUA. Valoarea contractului este de 4,74 de miliarde de dolari

externe

Ministrul apararii al Poloniei a semnat marti contractul pentru achizitionarea a 250 de tancuri de lupta americane Abrams, in versiunea lor modernizata, pentru o suma totala de 4,74 de miliarde de dolari (4,32 de miliarde de euro), conform anunturilor facute anul trecut, informeaza AFP, citata de Agerpres.

„Acordul vizeaza achizitia a 250 de tancuri Abrams, tancuri de depanare, poduri de asalt (…), sisteme de informatie si logistica, precum si o cantitate serioasa de munitii”, a precizat Mariusz Blaszczak in timpul unei ceremonii televizate. „Suma tranzactiei se ridica la 4,74 de miliarde de dolari”, a adaugat el.

Potrivit mass-media poloneze, este vorba de 250 de tancuri Abrams in versiunea M1A2 SEPv3, fabricate de grupul american General Dynamics, de 26 de tancuri de depanare Hercules M882 si de 17 poduri de asalt M1110.

Potrivit ministrului polonez, tancurile, dintre care primele 28 de exemplare vor fi livrate Poloniei anul acesta, vor fi desfasurate la est de fluviul Vistula, pentru a „descuraja agresorul potential”.

„Toata lumea este constienta de ceea ce se intampla in spatele frontierei noastre estice”, in Ucraina care se confrunta de peste o luna cu invazia rusa, a subliniat el.

Livrarile tuturor acestor arme grele sunt programate sa se incheie pana in 2026.

Mai mult despre:

Comentarii: