externe

Polonia anunta ca mentine embargoul asupra cerealelor ucrainene. „Plangerea la OMC nu ne impresioneaza”

Polonia a anuntat, luni, ca va mentine embargoul asupra cerealelor ucrainene, desi Kievul a depus o plangere impotriva sa la OMC, potrivit AFP.

„Ne mentinem pozitia, credem ca este corecta, este si rezultatul unei analize economice si al prevederilor dreptului comunitar si international”, a declarat Piotr Muller pentru televiziunea Polsat News, adaugand ca plangerea la OMC „nu ne impresioneaza”.

Kievul a anuntat ca a depus o plangere la OMC impotriva Poloniei, Slovaciei si Ungariei care au prelungit embargoul asupra importurilor de cereale din Ucraina, chiar daca Bruxelles a decis ridicarea restrictiilor.

In luna mai, Uniunea Europeana a permis Bulgariei, Ungariei, Poloniei, Romaniei si Slovaciei sa interzica vanzarile interne de cereale provenite din Ucraina, permitand insa tranzitul acestor marfuri. Interdictia a  expirat pe 15 septembrie.

Vineri, Polonia, Slovacia si Ungaria au anuntat insa ca vor mentine restrictiile, sustinand ca actioneaza in interesele economiilor lor si ca deciziilor lor sunt destinate sa protejeze fermierii de afluxul de produse ucrainene.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Germania: Inca deputat AfD a fost prins ca are legaturi cu retele pro-ruse. El este anchetat pentru spalare de bani

Procuratura din Munchen a anuntat joi ca investigheaza activitatile de spalare de bani ale unui…

26 de minute ago

Fara precedent. Pompierii francezi s-au unit si declanseaza greva: „Trebuie sa ne ocupam si de scutere cazute pe strada, agresiuni, betii pe drumuri publice”

Pentru prima data, cele noua sindicate care ii reprezinta pe pompierii francezi isi unesc fortele…

2 ore ago

Simion (AUR) ameninta dupa atentatul din Slovacia: „Nu m-ar mira daca aceste gesturi extreme o sa fie copiate inclusiv la noi in tara”

Liderul AUR, George Simion, sustine intr-o postare pe blogul lui ca atentatul impotriva premierului slovac…

4 ore ago

Facebook si Instagram sunt vizate de inca doua investigatii in baza Legii UE privind serviciile digitale: „Dorim sa protejam sanatatea mentala si fizica a tinerilor”

Facebook si Instagram fac obiectul a inca doua investigatii in temeiul Legii privind serviciile digitale…

2 ore ago