Polonia confirma ca a trimis 240 de tancuri T-72 in Ucraina si 100 de blindate. Ajutor urias, de 1,6 miliarde de dolari

externe

Polonia a furnizat Ucrainei peste 240 de tancuri si 100 vehicule blindate, a declarat marti presedintele polonez Andrzej Duda, relateaza dpa, citata de Agerpres.

Varsovia a trimis, de asemenea, sisteme de rachete, mitraliere si munitie, a afirmat presedintele Duda in cursul unei intalniri cu ambasadori.

In total, Polonia a oferit sprijin militar in valoare de peste 1,6 miliarde de dolari cu scopul de a opri razboiul din Ucraina si de a se asigura ca acesta nu se extinde pe teritoriul polonez.

Cincisprezece persoane, intre care un copil de opt ani, au fost ucise sub focul artileriei ruse in regiunea Harkiv (nord-estul Ucrainei), a anuntat marti guvernatorul, relateaza AFP.

”Cincisprezece persoane au murit si 16 au fost ranite. Acestea sunt consecintele teribile ale bombardamentelor rusesti in plina zi in regiunea Harkiv”, a declarat guvernatorul Oleg Synegubov pe canalul sau Telegram, precizand ca aceste persoane au fost ucise si ranite in patru bombardamente separate.

Multi locuitori ai regiunii Harkov, la granita cu Rusia, au fugit la inceputul invaziei ruse si au inceput sa revina acasa dupa ce incercarile fortelor ruse de a ocupa cel de-al doilea oras ucrainean au fost respinse.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: