Polonia nu mai vrea sa primeasca NICIUN refugiat, dupa atentatele de la Bruxelles

externe

Polonia nu mai este pregatita sa-i preia pe cei 7.500 de refugiati pe care a acceptat sa-i primeasca in cadrul negocierilor cu Uniunea Europeana (UE), a afirmat miercuri premierul polonez, Beata Szydlo, invocand atacurile teroriste de la Bruxelles, relateaza agentia DPA, citata de Agerpres.

Potrivit televiziunii poloneze Superstacja, dna Szydlo a spus ca ”nu vede nici o posibilitate ca refugiatii sa vina in Polonia” dupa atacurile teroriste din capitala belgiana.

Predecesoarea dnei Szydlo, Ewa Kopacz (liberal-conservatoare), a fost de acord ca Polonia sa preia refugiati dupa negocierile cu UE. Varsovia trebuia sa primeasca initial 400 de solicitanti de azil in acest an.

Partidul dnei Szydlo, Lege si Justitie (national-conservator, de guvernamant), a alimentat temerile in legatura cu refugiatii musulmani in timpul campaniei electorale inainte de a ajunge la putere anul trecut.

Pawel Soloch, consilierul pe probleme de securitate al presedintelui Andrzej Duda, a avertizat, de asemenea, in legatura cu numarul crescand de refugiati in Polonia. ”Sa avem grija ca 10.000 sa nu se transforme in 100.000”, a declarat miercuri Soloch la canalul TVN24, adaugand ca numarul mare de refugiati ar putea spori amenintarea cu terorismul in tara.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: