Pomana de la Tariceanu pentru Norica Nicolai, ramasa somera dupa europarlamentare. Primeste o noua functie, seful ALDE este fortat sa se retraga in umbra

politica

Norica Nicolai, ramasa pe tusa dupa esecul de la europarlametare, va deveni co-presedinte al viitoarei aliante dintre ALDE si Pro Romania. Celalalt co-presedinte va fi Sorin Campeanu.

Tariceanu a fost fortat sa faca un pas in spate de catre mai multi lideri ai Pro Romania, informeaza surse politice citate de g4media.ro.

Forurile de conducere ale ALDE vor decide, luni, iesirea de la guvernare, urmand ca ministrii sustinuti de acest partid sa isi dea demisia in prima sedinta de guvern, au informat surse politice.

Decizia de a iesi de la guvernare a survenit dupa ce PSD nu a sustinut cererea ALDE vizand o restructurare guvernamentala si un nou program de guvernare.

Liderul ALDE, Calin Popescu -Tariceanu, se retrage din cursa pentru alegerile prezidentiale pentru ca social-democratii care l-ar fi votat in cazul unui candidat unic al PSD-ALDE nu o vor mai face, intrucat exista candidat propriu al PSD, mentioneaza sursele.

Aceleasi surse au precizat ca Tariceanu va demisiona din functia de presedinte al Senatului la inceputul sesiunii parlamentare.

De asemenea, parlamentarii ALDE sunt dispusi sa voteze o motiune de cenzura a Opozitiei.

ALDE si PRO Romania vor constitui o alianta electorala pentru alegerile prezidentiale, ALDE fiind dispus sa il sustina logistic pe candidatul independent Mircea Diaconu in cursa pentru Palatul Cotroceni, potrivit acelorasi surse.

Mai mult despre: ,

Comentarii: