Pompierii din Bucuresti, acuzati de furt. Proprietarii magazinului de bijuterii Prosper sustin ca le lipsesc bunuri in valoare de 100.000 de euro

news

pompieri, acuzati, furt, bijuterii, incendiu, Prosper

Pompieri din Bucuresti, care au intervenit la stingerea incendiului de la Prosper din Sectorul 5, produs in martie 2022, sunt acuzati ca ar fi furat bunuri in valoare de 100.000 de euro.

Proprietarii unui magazin de bijuterii aflat in Complexul Prosper din Capitala, care, in urma cu doi ani, a luat foc, spun ca ar fi fost jefuiti, potrivit ObservatorNews.ro.

Acestia au facut inventarul dupa incendiu si ar fi constatat ca le lipsesc bunuri in valoare de 100.000 de euro. Avand in vedere ca pe durata desfasurarii incendiului nu ar fi intrat nimeni in complex, oamenii au depus plangere la Politie si la Parchetul Militar.

Initial, plangerea a fost depusa la Sectia 18 Politie, dar cauza a fost trimisa la Parchetul Militar. Proprietarii magazinului sustin in plangerea respectiva ca vinovati de furt ar fi pompierii, avand in vedere ca pe durata interventiei, dar si pe perioada cercetarii la fata locului, nimeni nu a avut voie sa intre in magazin.

La Parchetul Militar a fost deschis un dosar penal in rem, in 2022. In acest caz este vorba despre furt calificat.

Investigatiile continua. Dosarul a trecut de la un procuror la altul.

Proprietarii magazinului sustin ca nu au fost chemati la audieri. Reprezentantii pompierilor spun ca nu a fost deschisa nicio cercetare disciplinara in acest caz.

Incendiul de la Prosper a avut loc pe data de 22 martie 2022. Dupa lichidarea acestuia, autoritatile au inceput o ancheta pentru a afla ce a declansat focul. Aici functionau zeci de magazine, o librarie, un notariat, un salon cosmetic.

Martorii relatau atunci ca a avut loc o explozie, apoi au izbucnit flacarile care au ars violent centrul comercial. Acoperisul complexului s-a prabusit in incinta, in timp ce peretii din sticla au cazut in exterior.

Aproximativ 200 de persoane au fost evacuate din magazine si dintr-un bloc din apropiere.

In acest caz au intervenit 33 de masini de pompieri, 2 autospeciale de descarcerare si 8 ambulante. La scurt timp dupa izbucnirea incediului, oamenii care se aflau in zona au primit mesaje RO-ALERT.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: