Ponta a plagiat si CARJA. Un fost premier condamnat pentru coruptie s-a folosit de CARJE pentru a obtine simpatie

news

Victor Ponta nu este singurul premier care recurge la carje in timp ce are probleme cu legea. La aceeasi tactica a recurs si un fost premier croat, Ivo Sanader.

Asemanarea intre cele doua cazuri a fost sesizata de scriitorul Dan Alexe:

„Ponta a plagiat chiar si carja…

In 2011-2012 am asistat la Zagreb la procesul fostului premier glamour al Croatiei Ivo Sanader… condamnat apoi la 10 (zece) ani inchisoare pentru coruptie.

La primele audieri, Sanader venea la tribunal cu o carja, pretextand nu stiu ce ruptura in genunchi. Presa favorabila (inca) lui se intindea asupra suferintelor omului Sanader, obligat de odioasa justitie sa se supuna torturilor tribunalului.

Aiurea, era o tehnica teatrala americana de inmuiere a sufletului gospodinelor. Genunchiul lui Sanader era beton. Cu carja (staka) de cate ori am stat de vorba cu el facea rotocoale intre degete, ca majoretele alea care bat toba la Mardi Gras in New Orleans.

Admiram insa stradania coregrafica cu care Sanader folosea carja si arata ca sufera. In schimb, cand il vezi pe Ponta cu carja, descoperi ca n-are nici o convingere, Dumnezeule, nici un talent de a mima convingator…”, a scris Dan Alexe pe pagina sa de Facebook.

carja

Ivo Sanader a fost condamnat in noiembrie 2012 de un tribunal regional din Zagreb la 10 ani de inchisoare pentru coruptie intr-un proces cu implicatii in Ungaria si Austria. Atunci, el a fost gasit vinovat pentru luare de mita in valoare de cinci milioane de euro de la compania ungara MOL in contextul preluarii de catre aceasta a societatii croate INA, in 2009.

Ivo Sanader a mai fost condamnat in 2012 pentru ca a incasat ilegal 482.000 de euro comisioane de la un credit acordat Croatiei de catre banca austriaca Hypo Adria Group in timpul conflictului sarbo-croat (1991-1995), in timp ce era ministru adjunct la Ministerul de Externe.

Premierul Victor Ponta, si el in carje, este inculpat in acest moment de DNA pentru fals in acte si spalare de bani.

ponta carje

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,


Comentarii: