Ponta acuza: Fostul ambasador al Olandei facea TRAFIC DE INFLUENTA in favoarea evazionistilor

politica

Fostul sef al ANAF, Gelu Diaconu, sustine ca un fost ambasador a venit in biroul sau pentru a-i cere sprijinul in favoarea unui „evazionist notoriu”. Diaconu nu a spus despre care ambasador este vorba, insa au venit precizari de la Victor Ponta: fostul ambasador al Olandei.

„Un ambasador ‘periat’ si laudat de presa progresista a venit la mine in birou, insotit de un om de afaceri din tara pe care o reprezenta, un evazionist notoriu, presandu-ma sa dispun deblocarea rambursarii TVA intr-un caz de evaziune (cca 20 milioane euro), pe care il aveam in instrumentare. La cateva minute dupa ce a iesit din biroul meu am anuntat institutiile abilitate. In zilele urmatoare, citeam iarasi prin presa o serie de elogii aduse aceluiasi ambasador, cunoscut in spatiul public drept un adversar al intrarii Romaniei in Schengen, exact de jurnalistii care promoveaza valorile occidentale si care il dadeau ca exemplu de bune practici si onestitate pe acest „amic” al concetatenilor evazionisti.

Ani de zile a fost o practica constanta interventia ambasadelor, in principal din spatiul UE, pentru sustinerea intereselor marilor companii cu capital strain in relatia cu Fiscul, in timp ce o eventuala interventie a vreunui reprezentant ales al poporului roman in Parlament este considerata trafic de influenta.

Va asigur ca acest lucru se intampla si in prezent cu singura deosebire ca, astazi, cei pusi sa vegheze asupra securitatii finantelor Romaniei au ajuns simpli servanti, executanti docili ai acestor interese”, a scris Gelu Diaconu pe blogul sau.

Precizari suplimentare au sosist apoi de la fostul premier, Victor Ponta.

„Pentru ca Diaconu e mai ‘timid’ va spun eu cine era ambasadorul care mereu intervenea si la Guvern si la ANAF pentru tot felul de companii mai mult sau mai putin oneste – fostul ambasador al Olandei, cel care ne dadea lectii de ‘integritate si anticoruptie’ saptamanal la Hotnews! Ca asa iubim noi ‘lupii moralisti’!”, a scris Ponta pe Facebook.

Fostul ambasador al Olandei in Romania se numeste Matthijs van Bonzel. Acum este ambasador al Olandei in Spania.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: